Cum sa te indragostesti Cecelia Ahern-editura ALLFA

Publicat pe De anca m.
Spread the love

E prima carte pe care o citesc anul acesta și vreau să vă spun că nici nu se putea să aleg altă carte mai bună ca aceasta.

Totodată e prima carte scrisă de Cecilia Ahern, pe care o citesc și ce îmi place e faptul că te regăsești între paginile cărților, și că întreaga acțiune și personajele reușesc să îți transmită o stare de bună dispoziție și încredere că viața poate fi frumoasă atâta timp cât încerci. Menționez ca e și prima recenzie a unei cărți, așa că am mari emoții.

Cum să te îndrăgostești de Cecelia Ahern nu este un manual al iubirii și nici nu te învață cum să iubești. Dar ceea ce descoperi citind fiecare pagină a cărții este că bucuria de a trăi se regăsește în noi, și doar avem nevoie de ceva sau cineva pentru a declanșa acea stare. O dată redescoperită acea bucurie, realizezi că ești deja îndrăgostit.

Protagonista cărții Christine Rose, în ciuda problemelor din viața sa, alege să facă tot posibilul să salveze viața lui Adam. Îl salvează de la încercarea lui de a se arunca de pe pod, cu promisiunea ca aceasta in 2 săptâmâni să îi arate de ce viața merită trăită. În acest fel, Christine își dedică următoarele 2 săptămâni acestei cauze.

 

 

Adam Basil află că iubita lui îl înșeală, iar pe lângă această decepție este speriat de gândul că va trebui să preia afacerea familiei, de aceea se hotărăște să se sinucidă. Christine îl salvează la timp, dar în același timp începe și numărătoarea inversă pentru a-l reînvăța pe Adam bucuria de a trăi. Christine îl ajută să o recucerească pe Maria, îi redă încrederea pierdută, îl învață cu pași mici cum să dea sens vieții. Cel mai important lucru, e faptul că în timp ce Christine îl ajută pe Adam, se ajută pe ea. Fără să realizeze și Christine uitase să mai trăiască și să se bucure de viață prinsă fiind într-o căsnicie lipsită de iubire.

La finalul celor 2 săptămâni, Christine realizează că s-a îndrăgostit iremediabil de Adam și pentru prima oara își dă seama că iubește cu adevărat. Dar oare ce se întâmplă cu Adam? Va renunța el la iubita lui pentru Christine sau oare până la urmă Adam va duce la bun sfârșit planul de a se sinucide? Va las pe voi să descoperiți.

Cartea în ciuda subiectului care se învârte în jurul ideii de sinucidere, transmite subtil că bucuria vine din lucruri mărunte cum ar fi: decoperirea unui loc în care să te simți bine, o mâncare bună, sau un simplu puzzle. Indiferent de norii din viața ta, ceva bun va apărea și va alunga norii. Este o carte romantică și haioasă prin prisma remarcilor personajelor:

-Brenda, duminica noapte a încercat să se sinucidă

-Si ce dacă măcar a avut curajul să încerce.  Barry n-are curaj nici să trăiască.

-Și apropo, mi-a strigat Brenda din capul scărilor, Barry m-a sunat aseară ca să-mi spună că AI FĂCUT PIPI ÎN DUȘ.

Cartea e bogată în multe mesaje inspiraționale, o să vă las mai jos câteva din citatele mele preferate:

Întotdeauna va exista cineva care să te asculte și să te ajute. Întotdeauna !

,, Ce-am fi noi fără ziua de mâine? Ne-ar rămâne doar ziua de astăzi. Iar dacă lucrurile ar sta așa, aș vrea ca ziua de azi să fie cât mai lungă. Aș umple ziua de azi cu tine, făcând tot ce-mi place mai mult. Aș râde, aș vorbi, aș asculta, aș învăța, aș iubi, aș iubi, aș iubi. Aș face din toate zilele ziua de azi, pentru că astăzi să mi le petrec pe toate cu tine și nu mi-aș face nicio clipă griji pentru ziua de mâine, în care nu o să mai fiu cu tine. Iar când acel înspăimântător mâine o să vină, să știi că nu am vrut să te părăsesc sau să rămân în urma ta, că fiecare clipă alături de tine a fost cea mai bună din viața mea. ”

„ Ține minte un lucru: poți să-i oferi tot ajutorul din lume, dar dacă nu învață să-și poarte singur de grijă, eforturile tale vor fi în zadar. ”

Dacă vreți să citiți și voi bestseller-ul internațional Cum să te îndrăgostești de Cecelia Ahern  site-ul editurii All vă așteaptă cu mare drag și cu multe reduceri.

 

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

6 comentarii la „Cum sa te indragostesti Cecelia Ahern-editura ALLFA

  1. În weekend am savurat „O sută de nume” a Ceceliei Ahern, are un stil unic și foarte apropiat de cititor. Am să trec pe listă și această cartă.

  2. Offf, si tu imi faci in ciuda??? Nu am citit nimic de Cecelia Ahern. Vreau dar , sincer, astept si promotii 🙂
    Felicitari! Lecturi cu drag in continuare!

  3. O carte interesanta si nu numai. sincer, imi place fontul de la „Cum sa te indragostesti”, asta mi-a atras atentia.
    Am o problema, aleg lucrurile dupa frumusetea etichetei si asta stiu ca este gresit dar cine acorda atentie tuturor detaliilor sigur a facut o treaba buna ce merita citita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *