Clubul Iubitoarelor de ciocolata de Carole Matthews-editura ALLFA

Publicat pe De anca m.
Spread the love

TITLU ÎN ENGLEZĂ: The Chocolate Lovers’ Club

ANUL APARIȚIEI: 2007

EDITURA ALLFA

NUMĂR PAGINI 472

<strong>CLUBUL IUBITOARELOR DE CIOCOLATA</strong>

 

Romanele lui Carole Matthews au fost traduse în 25 de limbi și s-au vândut în peste 2 milioane de exemplare.

Clubul iubitoarelor de ciocolată este o carte delicioasă din punctul de vedere al poveștilor celor 4 membre ale clubului. Lucy Lombard nu poate trăi fără ciocolată, aceasta fiind cel mai bun medicament pentru inimi frânte, oboseală sau chiar o durere de cap. Cele 4 membre ale clubului: Lucy, Chantal, Autumn și Nadia se împrietenesc la Paradisul Ciocolatei, un magazin cu produse din ciocolată deținut de Tristan și Clive, doi tineri gay.

Unite de pasiunea lor pentru ciocolată, aceastea se întâlnesc la Paradisul Ciocolatei ori de câte ori au o problemă.

Lucy Lombard este fondatoarea clubului. Ea este prinsă într-o relație cu un bărbat care o înșeală, refuzând să renunțe la el, doar pentru că îl iubește foarte mult pe Marcus și crede mereu că acesta se va schimba.

Chantal Hamilton este căsătorită cu un bărbat foarte bogat, dar soțul ei nu mai are relații fizice cu ea și acest lucru o împinge în relații nepotrivite: agață bărbați prin baruri sau apelează la escorte pentru a-și satisface nevoile sexuale.

Autumn Fielding o pacifistă convinsă, este profesoară de arte la un centru de adolescenti care au probleme cu drogurile, iar viața ei se complică atunci când în apartamentul ei se mută fratele ei, dependent de droguri.

Nadia Stone, la prima vedere este o casnică fericită ce se ocupă de soțul și băiețelul ei , până când are curajul să le spună prietenelor ei că soțul ei e dependend de jocuri de noroc și e la un punct de a pierde chiar și casa.

Cele patru povești te acaparează cu totul, și cel mai important te regăsești în multe dintre situațiile prin care trec personajele. Mi se pare genial de actuală cartea, pentru că prezintă situații reale prin care multe femei trec: înșelat, despărțiri, dependențe, probleme în căsnicie sau lipsa banilor.

Ceea ce îmi place la această carte este prietenia reală și sinceră, lipsite de interese dintre cele 4 femei, care împreună găsesc rezolvare la orice problemă a uneia dintre membre . De exemplu: Nadia este ajutată cu bani de Chantal pentru a trece peste perioada grea din viața ei, iar Chantal este ajutată să recupereze bijuteriile de la cel care o excrocase. Iar lista poate continua, veți afla mai multe citind romanul.

Cartea conține cea mai creativă și diabolică răzbunare a unei femei înșelate, vă las câteva indicii: Lucy îi pune creveți sub saltea iubitului, iar el trebuie să schimbe tot în casă, căci nu detectează sursa mirosului. Genial, nu? Răzbunarea nu se oprește aici.

Un lucru nu înțeleg cum mănâncă cele 4 protagoniste atâta ciocolată și fără să se îngrașe? 🙂Și mie îmi place ciocolată, dar membrele clubului mănâncă exagerat de multă ciocolată, nu știu probabil în realitate or fi persoane care ingerează cantități industriale de ciocolată. Există o continuare a cărții, și de abea aștept să intru în posesia ei, se numește Dieta iubitoarelor de ciocolată

Vă recomand cartea cu mare drag, este genul de carte pe care o citești cu poftă și care îți creează o stare de bună dispoziție.

O găsiți pe site-ul editurii ALL la un preț promoțional 26.17 lei

Citate interesante:

,,Am uitat de diamante. Veți decoperi că ciocolata este cel mai bun prieten al unei fete. ”

,, În momentele de răscruce, drogul meu este ciocolata neagră din cacao(…). Nu există-absolut nimic-ce nu poate vindeca. Este un remediu bun pentru orice, de la o inimă frântă până la o durere de cap-și-am avut parte de amândouă destul la viața mea, vă asigur.”

,, Doamne, am fost o gâscă proastă. Am stat acolo cu o țintă desenată pe frunte.”

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

12 comentarii la „Clubul Iubitoarelor de ciocolata de Carole Matthews-editura ALLFA

  1. Interesanta chiarte. Nu am auzit de asa ceva, dar e bine ca mai exista si persoane care aduc ceva nou mereu.
    Si da poti manca ciocolata fara sa te ingrasi daca stii sa tii o dieta echilibrata. Abuzul evident nu este bun nicidoata.

  2. Am mai auzit de carte. Merci ca mi-ai readus aminte 🙂 . Sper sa o iau in curand 🙂

  3. Pare o lectura foarte „citibila”. Asa, de stat seara cu o bucatica de ciocolata intr-o mana si cartea in cealalta. Multumim de recomandare, suna foarte bine!

  4. Vai de mine, cred ca as saliva atunci cand as citi-o. Imi plac cartile de genul asta, despre povestile catorva femei si am mai vazut-o si pe asta, chiar pe site-ul celor de la all. Foarte tentanta e!

  5. Nu cred ca e buna de citit pentru cineva care tine dieta, insa cred ca are povesti interesante, dupa cum reiese din aceasta recenzie.

  6. Foarte draguta ideea! Ce femeie nu iubeste ciocolata? Iar atunci cand vine cu povesti despre viata, e si mai bine. O pun pe wishlist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *