Spread the love

Nu am citit de foarte mult timp o carte de dezvoltare personală, de aceea atunci când am citit recenzii ale cărții lui Vitalie Cipileagă, De vorbă cu Emma am zis că trebuie să o citesc. Este prima carte a acestui autor pe care o citesc și are un aer destul de romantic.

DESCRIEREA OFICIALĂ:

Cine am fi noi fara dragoste? Cum ar fi dragostea fara noi? Intr-o lume a iubirii si a povestilor de viata, Emma, femeia rebela si inocenta in acelasi timp, cauta raspunsuri la propriile intrebari. O ajuta sa le gaseasca Greg, barbatul creator si omul ei de incredere, alaturi de care traieste bucurii si dezamagiri, redate in dialoguri si reflectii.

Langa el, ea e calda ca o ploaie de vara sau rece ca un sloi de gheata. Conflictul pe muchie genereaza trairile femeii – ale Emmei, si, implicit, ipostazele in care ea riposteaza sau incheie armistitii. Cu siguranta insa, nu exista o alta cale de mijloc decat dragostea.

PĂREREA MEA:

Este o carte care cred că prinde foarte bine persoanelor care sunt la început de drum într-o relație, sau poate caută întrebări existențiale despre iubire și viață. Nu este o carte în care veți găsi acțiune, ci mai degrabă povești, sfaturi de viață. Dialogurile dintre Emma și Greg sunt scurte, și oarecum siropoase, apoi urmează să zicem morala acelor dialoguri.

Este o carte plină de citate, ai impresia ca la fiecare rând citești un citat. Dialogurile dintre Emma și Greg sunt super siropoase, clar în lumea reală un EL ȘI O EA nu vorbesc așa indiferent de cât de mult se iubesc. Mi-ar fi plăcut ca acele dialoguri să fie mai lungi și cu mai puține dulcegării.

Nu există acțiune în carte, totul e oarecum static, se povestesc diferite stări prin care trec personajele, dar am impresia că anumite idei despre iubire se tot repetă și parcă mi-aș fi dorit să citesc lucruri reale spuse într-un mod real, fără acele citate și clișee. Mi-ar fi plăcut ca acele dialoguri să aibă un final, ca la sfârșitul cărții să pot înțelege ce s-a întâmplat între Emma și Greg, dar poate asta e frumusețea cărții.

Nu este o carte tipică de dezvoltare, mai degrabă o carte care te invită să îți deschizi sufletul și să te autoanalizezi și de ce nu, să pui în balanță relația pe care o ai.

Este o carte care te invită să te descoperi pe tine, să lupți pentru iubirea ta, să acorzi mai multă importanță lucrurilor care țin de partea sufletească. E destul de greu să descrii  cartea, cred că DE VORBĂ CU EMMA, e o înșiruire de povești care îți ating sufletul și îți creează o stare pozitivă.

Autorul Vitali Cipileagă este clar un fin cunoscător al sufletului uman, și cred că ar trebui să scrie și poezii, în anumite pagini, am simțit ritmicitatea unui poet.

Eu am găsit cartea pe site-ul librăriei online Libris și sunt curioasă să citesc și alte cărți scrise de Vitali Cipileagă.

 

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

5 comentarii la „De vorba cu Emma- Vitalie Cipileaga

  1. Îmi plac foarte mult cărțile care au și un substrat de înțelegere a problemelor ce apar într-o relație. Uneori pornim la drum fără să conștientizăm multe. Chiar interesantă cartea și aș vrea să o citesc, e pe stilul meu!

  2. Nu am citit pana cum carti de dezvoltare personala. Aceasta mi se pare, cum ai spus si tu, potrivita pentru cineva la inceput de relatie, careia ii plac povestile siropoase. Mie, personal, nu mi s-ar potrivi.

  3. Am citit cateva carti de dezvoltare personala dar niciuna despre relatii. Aceasta, pare totusi interesanta si mi se pare potrivita atat pentru o femeie cat si pentru un barbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *