Citisem câteva recenzii ale cărții Îndrăgostită de masai, și mi-am propus cu prima ocazie să o comand și eu. Mă fascinează cărțile care spun povești reale, iar subiectul o relație de dragoste între o femeie albă și un războinic masai din Africa atrage ca un magnet.
Corinne Hofmann își deapănă povestea de viață care avea să îi marcheze existența pentru totdeauna într-un stil ușor de citit și care ajunge la sufletele oamenilor. Recunosc că am citit cu nesaț fiecare pagină, am citit-o în 2 zile, iar ultimele pagini mai că le-am devorat.
E o poveste incitantă, care debutează cu vacanța unui cuplu tânar: Corinne și iubitul ei David în Africa. De îndată ce cuplul cunoaște un războinic masai, Corinne se îndrăgostește la prima vedere de acesta. Corinne se reîntoarce în Elveția, țara natală și se hotărăște să își vândă magazinul și casa, să renunțe la tot pentru a fi cu Lketinga, războinicul masai din tribul Samburu. De aici încep peripețiile. Pe atât de frumoasă e viața aici, dar pe atât e de grea, dar Corinne e decisă să lupte pentru războinicul masai.
Nu îmi imaginez cum o femeie obișnuită cu tot confortul să trăiască într-un trib de africani, în condiții mai mult decât primitive. Probabil că dragostea uneori chiar e oarbă. Corinne se izbește de multe prejudecăți, dar și piedici din partea autorităților, care nu priveau cu ochi buni căsătoria dintre o albă și un african. Pentru căsătoria lor are nevoie de multe documente și desigur nelipsita mită, de care se izbește la orice încercare a sa de a obține diferite documente sau obiecte.
Din carte, aflăm mai multe despre cultura africană, despre tradiții și obiceuri străvechi, care ne frapează. Corrine nu se luptă doar cu foametea, malaria, și condițiile precare, dar și cu prejudecățile oamenilor. Chiar și sarcina îi provoacă multe probleme sănătate, dar Corinne naște o fetiția sănătoasă, Napirai.
Relația cu Lketinga este una bună la început, dar treptat problemele prin care trec, diferențele culturale, comunicarea precară și gelozia exagerată a acestuia, o determină pe Corinne să fugă din Kenya și să se reîntoarcă în țara sa natală pentru a începe o nouă viața alături de fetița sa Napirai.
Nu știu cum a reușit Corinne să trăiască într-o zonă sălbatică precum Africa, dar o admir pentru curajul său care cu siguranță inspiră orice femeie. Să locuiești într-un trib, să te lovești de atâtea obstacole, probleme, boli, si prejudecați și totuși să lupți pentru iubirea ta, atunci acest lucru este admirabil. Nu pot decât să îmi imaginez cât de greu i-a fost în aceeasi măsură să părăsească Africa, locul care era pentru ea casa ei.
Vă recomand cu mult drag cartea, o găsiți pe site-ul editurii All. Aștept să citesc cu mare interes și continuarea poveștii africane: Adio Africa Africa, dragostea mea Revedere in Barsaloi
si eu mi le doresc pe toate 3, vreau sa le citesc neaparat, de multa vreme! nu mai cumpar carti ca nu mai am loc, o sa fac o propunere de schimb, poate le are cineva!
chiar nu mai am loc!
Am mai auzit de aceasta carte. Mi se pare o poveste foarte interesanta si chiar as vrea sa o citesc si eu cat de curand in ciuda faptului ca, romanele de dragoste nu sunt chiar genul meu.
Foarte buna cartea si faptul ca ai citit- in doar zile ma face sa cred ca este un subiect extrem de interesant
N-am citit cartea, dar am vazut filmul acum cativa ani. Il tin minte si acum pentru ca a fost o poveste destul de impresionanta, care a ramas cu mine. Bine ca mi-ai reamintit de ea, ca sa caut si eu cartile.
Am citit atât de multe review-uri la această carte încât aș îndrăzni să o citesc și eu, deși nu știu cât de mult ar rezona cu stilul meu de cărți. Cred că e o experiență interesantă și unică din care aș avea ce învăța.
Pare o carte numai buna pentru un scenariu de film!
Imi amintesc ca sigur am vazut-o zilele trecute intr-o librarie! Pare chiar foarte captivanta, cred ca o voi adauga in wishlist. Multumim pentru recenzie! 🙂
Chiar recent am mai citit un review al acestei carti si am trecut-o deja pe lista.