Spread the love

Atunci când mi-am ales cartea În altă viață de Marc Levy mă așteptam la o carte romantică, dar spre surprinderea mea romantismul a fost presărat cu un subiect care mie îmi place foarte mult.

DESCRIEREA OFICIALĂ:  

Incercand ca dezvaluie destinul misterios al unei picturi, Jonathan se va intalni cu Clara. Si unul, si celalalt simt ca s-au mai vazut candva. Dar cand? Si unde? La Londra, in urma cu un secol…
Versiune moderna a piesei „Romeo si Julieta”, romanul de fata creeaza o poveste plina de suspans, pornind de la o sugestie metempsihotica.

PĂREREA MEA:

Jonathan istoric și specialist în arte plastice, pornește în căutarea ultimul tablou al pictorului său preferat alături de prietenul său Peter, organizator de licitații. În Londra, acolo unde se află galeria de artă,  Jonathan o întâlnește pe Clara, deținătoarea galeriei și are senzația că o cunoaște poate..din altă viață. Jonathan este logodit cu o altă femeie, dar simte că nu este pregătit pentru căsătorie. Întâlnirea cu Clara, încercările prin care trec pentru a autentifica ultimul tablou al lui Vladimir Raskin, îi vor schimba viața lui Jonathan.

De fiecare dată când cei doi, Jonathan și Clara se ating, pentru câteva momente, aceștia sunt transpuși în alte timpuri și în altă viață, cu siguranță fragmente ale unei vieți anterioare. Jonathan și Clara nu înțeleg ceea ce se întâmplă, dar cu fiecare zi, misterul pare a se adânci, iar ultimul tablou al pictorului, pare să aibă legătură cu cei doi.

Îmi place ideea pe care autorul o nuanțează de-a lungul întregii povești, reîncarnarea este un subiect care pe mine mă atrage, de aceea am citit cu mare interes cartea. Vă las să descoperiți finalul cărții, oare Jonathan și Clara vor rămâne împreună sau poate se vor întâlni într-o altă viață?

Cartea o găsiți pe site-ul Libris la un preț recomandat de 28lei.

VOI AȚI CITIT ACEASTĂ CARTE?

 

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

8 comentarii la „In alta viata-Marc Levy

    1. Sa stii ca la asta m-am gandit si eu, mai ales ca mi-a placut la nebunie cartea lui Rebreanu. Chiar iti recomand cartea,

  1. Frumoasa recenzie, insa nu sunt asa atrasa de subiectele acestea. Imi plac mai mult cartile cu sbiecte din viata reala sau cele politiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *