Spread the love

Sportul este calea către o viață sănătoasă și ar trebui să facă parte din rutina zilnică sau cel puțin săptămânală. Pe lângă mișcare, alimentația bogată în proteine și vitamine ne va ajuta să facem față provocărilor de tot felul. Un stil de viață sănătos este dezideratul oricărei persoane, dar câți dintre noi chiar facem ceva pentru a obține ceea ce ne dorim?

Iată cum poți avea un stil de viață sănătos:

  1. Alege să faci mișcare

Indiferent de jobul pe care îl ai și presiunile zilnice, 30 minute de sport în fiecare zi îți va asigura tonusul de care ai nevoie. Poți merge pe jos până la serviciu, te poți plimba prin parc, poți face exerciții fizice acasă sau poți alege o sală de sport unde îți poți lucra tot corpul sau doar acele grupe de mușchi care necesită mai multă atenție. Atunci când alegi să mergi la sală ai nevoie și de un magazin de unde poți cumpăra suplimente sau vitamine care îți vor da energia de care ai nevoie pentru exercițiile de la sala. În magazin constanta vei găsi suplimentele de care ai nevoie pentru energie sau pentru creșterea masei musculare.

Imagini pentru imagini miscare si sport

        2. Mănâncă sănătos

Știm cu toții că mâncarea de fast-food e delicioasă, dar pe cât e de gustoasă pe atât e de periculoasă pentru sănătatea noastră. E-urile din alimente, zahărul sau sarea în exces au efecte negative asupra corpului nostru și duc la creșterea greutății corporale, boli cardio-vasculare sau diabet. Alege să consumi cât mai multe fructe și legume, acestea îți vor da energie pe parcursul unei zile, fără să îți dea peste cap organismul. Dacă practici un sport și ai nevoie de vitamine suplimentare sau aminoacizi poți vezi aici si alte suplimente

         3. Dormi suficient

Somnul nu ar trebui să fie un factor de ignorat, căci lipsa acestuia duce la depresie, nervozitate și oboseală cronică. Medicii recomandă ca 8 ore de somn pentru un adult sunt suficiente pentru ca organismul să se regenereze și să ofere energia de care avem nevoie pe parcusul unei zile.

         4. Hidratează-te

60% din corpul nostru e format din apă, iar fără apă corpul nostru nu poate trăi. Consumul de apă are multiple beneficii asupra sănătății noastre: furnizează energie, susține activitatea celulară, stimulează imunitatea și procesele psihice.

         5. Bucură-te!!

Pare ciudat, dar mulți uităm să ne bucurăm și să apreciem lucrurile bune din viața noastră. De multe ori, vedem doar jumătatea goală a paharului, dar gândurile negative produc dezechilibre în organismul nostru. Specialiștii spun că menținerea timp de 5 minute a unui gând negativ, blochează sistemul imunitar pentru ore bune. Zâmbește mai mult, caută motive care să îți redea încrederea, și nu uita să gândești pozitiv.

Sănătatea noastră e importantă, așa că începe azi să ai mai multă grijă de tine. Mănâncă sănătos, fă mișcare, dormi suficient, consumă suficiente lichide și învață să vezi soarele printre nori, sunt doar câteva exemple de a dobândi echilibrul pe care îl cauți.

 

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *