Spread the love

Mi-am propus să citesc autori diverși, cărți diferite ca stil, să ies din zona de confort, să experimentez. Atunci când am zărit online cartea Până când mă voi vindeca de tine m-a atras în primul rând titlul, apoi când am văzut că e scrisă de o autoare româncă, nu am mai stat pe gânduri și am comandat-o.

Corina Ozon, autorea cărții este o ,,timișoreancă adoptată cu dragoste de București”, are o bogată experiență în televiziune, este autoarea blogului dupa35.com, proiect care se află la baza povestirilor din volumul Până când mă voi vindeca de tine.

Recunosc că am devorat cartea, este o carte ușor de citit, dar în același timp îți atinge sufletul, și te determină să privești în interiorul tău, să te transpui în pielea personajelor și să trăiești alături de ele: tristețe, fericire, dezamăgire.

Nu este o carte romantică sau siropoasă, autoarea surprinde povești de viață într-un mod real, fără ocolișuri sau iertări, dar îmbrăcate într-o formă care te face să nu lași cartea din mână.

M-am regăsit în majoritatea poveștilor, nu neapărat prin prisma evenimentelor descrise, dar a trăirilor pe care personajele le au. Povestea care m-a impresionat cel mai mult și care mi-a smuls și câteva lacrimi este Soțul verei. Radu este căsătorit și o iubește pe soția lui Vera. Din păcate, aceasta se stinge mult prea devreme din cauza unei boli nemiloase. Înainte să moară, Vera încearcă să îl apropie pe soțul ei de Aida doar pentru că vrea ca după moartea ei să fie cineva alături de soțul ei. Cât de mult să iubești un om, astfel încât, deși, să știi că te stingi, să te gândești totusi să îi găsești o femeie care să îți ia locul?!

Veți citi despre trădare, despre vise neîmplinite, despre noi vise, despre căsnicii nereușite sau dezamăgiri, despre povești care de multe ori stau ascunse în sufletul nostru și ne e teamă să le povestim cuiva, doar pentru că am reînvia răni încă sângerânde sau poate că ne-ar fi teamă să fim judecați prea aspru de ceilalți. Nu este o carte care te întristează, din contră este o carte ce te ajută să faci o introspecție asupra propriei vieți, și să realizezi dacă nu cumva te afli într-o relație greșită, sau poate din contră că nu apreciezi suficient pe cel de lângă tine.

,, Oare de ce, atunci când ne regăsim, suntem năpădiți de regrete?! Cum este posibil să ne întâlnim sufletul pereche, să-l lăsăm apoi să plece-n lume?  Oare chiar suntem condamnati la eterna reintoarcere, la Uroboros!? intrebari clocotitoare de viata, un volum al regasirii de sine intr-o lume a adaptarii dificile, a ritmului tot mai alert, in care reperele se estompeaza. Iubirea si suferinta par a fi una si aceeasi stare traita, dar mai ales simtita. Corina Ozon scrie despre oglinzile din noi, despre alegeri dificile si fugi, la capatul carora de multe ori ne asteapta fericirea imbratisarii calde.“ (Cristian Munteanu, psiholog)

Vă recomand cu drag cartea Corinei Ozon, o găsiți pe site-ul Libris la prețul aproximativ de 30 lei.

De abea aștept să citesc și cele patru volume Zilele amanților, Nopțile amanților,  Amanții 3.0 si Divorturile amantilor.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

9 comentarii la „Până când mă voi vindeca de tine-Corina Ozon

  1. Și eu o am in vizor. Însă mai am multe carti necitite, asa ca o sa mai treaca ceva pana sa o achiziționez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *