Dupa o zi de munca plina, cand tot ce ai vrea sa faci este sa te odihnesti, vrei ca dormitorul sa te astepte caldut si confortabil, gata sa iti preia el toate grijile, iar tu sa te poti relaxa. Daca inca nu ti-ai amenajat dormitorul, a venit timpul sa te ocupi si de aceasta parte a locuintei tale. In continuare, iata cateva idei folositoare pentru a transforma dormitorul in cea mai primitoare incapere din casa.
- Dormitor matrimonial
Dormitorul matrimonial trebuie amenajat astfel incat ambii parteneri sa aiba spatiul necesar, mai ales ca va fi nevoie de un sifonier mai mare si o masuta de make-up pentru ea. Alegeti un pat matrimonial de mijloc, pentru a avea loc sa puneti si cate o noptiera de fiecare parte a lui, cu o lampa pentru noptile cand unul dintre voi va vrea sa citeasca, iar celalalt, sa doarma. Bineinteles, nu uitati sa cumparati lenjerii pentru pat. Daca nu stiti unde sa gasiti cele mai frumoase modele, aflati ca Freeteks are lenjerii confectionate din bumbac satinat, foarte confortabile si de cea mai buna calitate.
- Dormitor mic
Spatiile mici ridica, adesea probleme, asa ca un dormitor mic ar putea sa va deruteze: unde puneti patul, unde incape sifonierul? Un truc pentru a economisi spatiu este sa alegeti etajere si corpuri suspendate. Un design simplu este de preferat, in locul unuia foarte incarcat. De asemenea, montarea unei oglinzi va ajuta ca spatiul sa para mai mare.
- Dormitor la mansarda
Aerul cosy pe care il ofera dormitoarele aflate la mansarda este unul unic. Aici, se poate opta pentru mobila cat mai simpla si culori deschise, pentru ca si camerele de la mansarda tind sa fie destul de mici, asa ca nu e cazul sa inghesuiti locul si mai tare. Pentru pat, alege o lenjerie in ton cu tapetul sau culoarea in care ai varuit peretii, aici https://www.freeteks.ro/ gasind, sigur, modelul preferat.
Culori pentru zugravirea peretilor
Dormitorul este camera de relaxare, asa ca ar fi bine sa nu alegeti niste culori prea stridente. Un truc foarte folositor il reprezinta regula 60/30/10, unde: 60% inseamna culoarea dominanta, adica cea a peretilor, 30% este culoarea secundara, adica cea a mobilierului si a parchetului, care trebuie sa fie o nuanta mai inchisa, iar 10% reprezinta culoarea accent, data de decoratiuni, si care va fi una puternica. Culorile potrivite pentru un dormitor sunt: lila, verde, bleu, bej, evitand culorile tari pentru pereti.
Alegerea covorului
Daca domitorul este mic, incearca sa gasesti un covor mai micut sau 2, 3 covorase mici, rotunde. Culoarea acestuia trebuie sa fie in ton cu restul incaperii, asa ca nu alege culori prea diferite pentru pereti, mobilier, decoratiuni si altele.
Ca idei pentru decoratiuni, poti cumpara tablouri moderne, obiecte feng shui, vaze deosebite pentru flori, lumanari parfumate. De regula, televizorul nu are ce cauta in camera de odihna, insa, daca nu poti sta fara el, stai in sufragerie, pana simti ca te ia somnul, astfel incat sa ai un somn odihnitor.
Un dormitor la mansarda mi-ar placea mie. Mi se pare usor mai intim si mai ferit de ochii tuturor