Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine Lise Bourbeau

Publicat pe De anca m.
Spread the love

La început de an, revin cu o recenzie a unei cărți pe care mi-am dorit-o să o citesc și care vă poate face să identificați anumite greșeli pe care le faceți în viața voastră.

Nicio carte de dezvoltare personală nu îți va schimba viața, dacă tu nu ești pregătit să îți asumi schimbarea.

Autoarea Lise Bourbeau este cunoscută pentru cărțile sale de dezvoltare personală, fiind fondatoarea celei mai mari școli de dezvoltare personală din Quebec.

Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine de Lise Bourbeau vă poate ajuta să vă regăsiți pe voi, și să descoperiți forțele interioare.

Lise Bourbeau menționează că toate dificultățile de ordin emotional sau mental isi au originea in cinci rani importante: respingerea, abandonul, umilirea, tradarea si nedreptatea.

Fiecare mască este descrisă și puteți astfel să vă recunoașteti în descrieri, și de ce nu să identificați cauzele reale care au dus la purtarea acestor măști.

Masca respingerii– se activează în relația cu părintele de același sex. Nu simți că ai dreptul de a exista. Cu cât se respinge pe sine, cu atât îi va fi mai frică să nu fie respins de ceilalți.

Masca abandonului– persoanele care au această mască nu se simt suficient de hrăniți la nivel afectiv. Au dificultăți în a face ceva singur, într-o zi sunt veseli, într-o zi  tristi.

Masca umilirii– îi este adesea rușine de el însuși și de ceilalți. Se crede murdar, lipsit de suflet sau fiind mai puțin important decât ceilalți.

Masca trădării– cel care poartă această mască este manipulator, minte cu ușurință, se confesează greu, căutând să pară puternic și special.

Masca nedreptății– purtătorul acestei măști își blochează sentimentele, se compară cu ce e mai rău și mai bun. Nu își respectă limitele, cere prea mult de la el.

Vă invit să citiți cartea, acolo o să vedeți descrierile detaliate ale celor cinci răni sau măști pe care le purtăm. Eu m-am recunoscut că port o mască, și m-a ajutat să mă înțeleg mai bine și să îndrept anumite situații din viața mea.

Cartea o găsiți pe site-ul Libris, iar la comenzi de 30lei, transportul prin curier este gratuit.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *