Cu sau fără compromisuri în viață?

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Depinde ce înțelegeți prin compromisuri? Nu mă refer la compromisuri care să încalce legea sau care să îți afecteze grav sănătatea ta fizică sau mentală. Mă refer la acele mici lucruri la care închidem ochii și trecem peste.

Conform DEX compromisul este;  Înțelegere bazată pe cedări reciproce Si: concesie, învoială.2 (Jur) înțelegere între două sau mai multe persoane sau state de a supune unui arbitru rezolvarea litigiului dintre ele. 3 Combinație concesivă între elemente (incompatibile), făcută și acceptată pentru a pune capăt unei situații (litigioase)

De exemplu, suntem de mulți ani cu persoana pe care o iubim, dar nu ne place hobby-ul lui, și totuși îl acceptăm de dragul lui. Nu se numește tot compromis?

La serviciu, vedem și auzim multe, nu suntem de acord cu ceea ce zice șeful, dar pentru că nu vrem să ne pierdem job-ul sau să nu intrăm în vizorul șefului, alegem să închidem ochii? Cu siguranță, e un compromis, pentru că alegem să nu punem punct unei situații pe care nu o agreăm.

Cred că viața e făcută din compromisuri, cine spune că nu a făcut un compromis e clar că nu și-a pus ordine în gânduri, și a uitat situațiile când a închis ochii la anumite lucruri din viața lui din diferite motive.

CARE SUNT LIMITELE UNUI COMPROMIS?

,,FEREȘTE-TE DE JUMĂTĂȚILE DE MĂSURĂ ,, TH.FONTANE

Dacă situația este sufocantă și îți provoacă un real disconfort, e timpul să spui STOP și să iei taurul de COARNE. Micile compromisuri fac parte din viață, dar în momentul în care de exemplu te afli într-o relație în care nu mai ești fericită, dacă lucrezi într-un loc în care nu te mai simți în largul tău, dacă simți că trebuie să faci ceva ce îți dorești de ani de zile, dar ai amânat, atunci e cazul să nu mai stai pe gânduri.

De multe ori, nu facem compromisuri foarte mari din COMODITATE și din TEAMA DE A ÎNCERCA CEVA NOU. Ne e teamă să încercăm să ne găsim un alt job, ne e frică să ieșim din coconul nostru de confort și ne plafonăm. E normal să ne fie teamă, dar să nu ne lăsăm dominați de frică și temeri, pentru că riscăm să ne complacem în situații care nu ne fac să ne simțim împliniți.

Oamenii de succes nu sunt oamenii cărora le-a fost teamă să își depășească limitele. Învață să ai încredere în tine, gândește pozitiv, ieși din situații care îți fac rău, îndrăznește să faci ceva bun din viața ta. Avem doar o viață și dacă o petrecem cu capul plecat, mereu nemulțumiți și nefericiți atunci trăim în van. Suntem datori să încercăm, să facem ceva cu viața noastră, să luptăm pentru visele noastre.

Imagini pentru citate compromisuri

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

11 comentarii la „Cu sau fără compromisuri în viață?

  1. Și eu am învățat să nu mă mai mulțumesc cu jumatatile de măsură și chiar este foarte bine.

  2. Nu vreau să fiu haiteră dar ai scris că dacă acceptăm hobbyurile persoanei iubite se numește compromis, eu una văd ca acceptare a persoanei iubite așa cum este; în rest articolul este fain și aș citi dacă ai mai scris despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *