Mierea Roua Florilor- sănătate din stup

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Salutare, draga mea! Azi vorbim despre miere. Dar nu orice tip de miere ci una bogată în vitamine și extrem de sănătoasă. Se presupune că orice miere e sănătoasă, nu?

Dar precum ați auzit, mai nou și mierea poate fi procesată. Nu este și cazul mierii poliflore de la Apidava căci aceasta are o îndelungă tradiție pe piața produselor apicole. Produsele sunt 100% naturale, obținute din flora deosebită a Podişului Transilvaniei, şi cu o calitate garantată.

Mierea polifloră este mult mai bogată în vitamine decât cea monofloră, pentru că este obținută din nectarul mai multor flori de câmp.

În compoziţia sa intră vitamine din complexul B şi C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) şi diverse săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu).

Pentru ce e bună MIEREA POLIFLORĂ? Pe lângă faptul că o putem folosi ca atare, ca înlocuitor al zahărului sau la prepararea prăjiturilor, mierea este considerată și un bun medicament natural. De ce spun asta? Pentru că studiile de specialitate arată că mierea ajută în numeroase afecțiuni:

  • anemie
  • lipsa apetitului
  • oboseală cronică
  • afecțiuni ale ficatului
  • osteoporoză

Specialiştii recomandă ca mierea să fie consumată cu moderaţie, doua-trei linguriţe amestecate cu lapte sau fructe, de doua-trei ori pe zi.

Eu folosesc mierea ca atare, ori de câte ori simt nevoia de ceva dulce, iau o felie de pâine, și pun o lingurița pe pâine, cel mai bun desert ever dar și cel mai sănătos. Totadată îmi fac și măști cu miere și o să vă las mai jos rețeta. Folosită în preparea măștulor, mierea hidratează tenul, îl curăță de impurități, dar în același timp are și proprietăți antirid.

Mască de față cu miere și suc de lămâie (pentru ten acneic sau gras)
Pentru această masca aveți nevoie de sucul de la o jumătate de lămâie si o lingură de miere. Aplicați masca pe fata și lăsați-o sa acționeze 15-20 de minute. Se clătește cu apă călduță.

Mai multe impresii despre mierea Roua Florilor și pe pagina Brander

 

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

5 comentarii la „Mierea Roua Florilor- sănătate din stup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *