Care e rețeta unei relații fericite?

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Astăzi m-am gândit să vorbim despre iubire și relații. Am ajuns la concluzia, că unii oameni nu mai știu să iubească, că așteaptă iubire, fără a oferi la rândul lor aceleași sentimente. Iubim lucrurile materiale, și mai puțin oamenii. Ne războim inutil, când ar trebui să mai lăsăm și de la noi.

Iubirea este reciprocă, ea se primește, dar în egală măsură este dăruită celuilalt. Reciprocitatea este caracteristică vieții în general. Ceea ce oferi, se întoarce la un moment dat la tine sub o formă sau altă. Mi-a plăcut foarte mult un citat pe care l-am zărit undeva: Binele ce-l faci la orișicine ți-l aduce timpul care vine. La fel e și cu iubirea, oferind sentimente pozitive, vei primi și tu la rândul tău dragoste.

Imagini pentru citate iubire

Iubirea se construiește asemenea unei case, cărămidă cu cărămidă. Nu poți să ai o relație durabilă dacă nu inveștești sentimente și trăiri zi de zi, clipă de clipă. Timpul pe care îl petrecem împreună, modalitatea prin care ieșim din monotonie ne ajută la consolidarea relației. Cercetătorii spun că dragostea  durează doar 3 ani. Eu zic că ea durează atâta timp cât cei doi sunt dispuși să investească timp și sentimente sincere.

Iubirea nu este condiționată de lucruri materiale, ci doar de sentimente. E normal să oferi cadouri celui drag, dar acestea se oferă din dragoste, și nu pentru a cumpăra sentimente. O astfel de relație bazată pe lucruri materiale, nu va rezista în timp. Știu, banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Însă consider că lucrurile se construiesc în doi, și că o mașină se poate lua în doi, din munca amândurora.

O relație nu se repară prin apariția unui copil sau de dragul copiilor dacă cei doi nu se mai iubesc. Spun acest lucru, pentru că multă lume stă de dragul copiilor, și aleg să stea în relații în care nu se mai simt fericiți. Iar nefericirea lor se transmite copiilor, și uite așa nimeni nu e fericit. E normal să încerci, să repari relația, dar uneori unele lucruri nu mai pot fi reparate.

Renunță la o relație toxică! E normal să te cerți, să existe discuții în contradictoriu, dar dacă simți că nu se mai pot repara lucrurile, e mai bine să pleci. Nu sta lângă un om care nu te apreciază, care te bate, sau te înșeală. Repară ce poți repara, mai dă-i n șanse iubirii tale, dar nu te amăgi singură, unii oamenii nu se schimbă niciodată. Nu trăi într-o relație nefericită, căci nu îți va aduce niciun beneficiu sufletului tău. Viața nu ne-a fost dată pentru a ne chinui sau a trăi nefericiți, stă în puterea noastră să dăm un sens cursului vieții noastre.

Imagini pentru relatie toxica

Care e cheia unei relații fericite? Nu cred că există o rețetă, dar atâta timp cât investești sentimente pozitive, timp dar și lupți împotriva monotoniei, relația ta poate funcționa. Mai cred că nu există relații fericite, ci doar relații care funcționează.

Imagini pentru citate iubire

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

14 comentarii la „Care e rețeta unei relații fericite?

 1. Din punctul meu de vedere, comunicarea si înțelegerea reciproca sunt cele mai importante. Sa nu uitam nici de respectarea independentei fiecăruia…

 2. Foarte fain articolul. Un reminder important pentru unii. Sa speram ca-l citesc. Pentru mine Iubirea este sentimentul ce ne da speranta si ne face sa fim mai buni.

 3. Reţeta? Greu de spus! Însă dacă încet, încerci să pui în practică cam tot ce ai scris tu în acest articol şi dacă relaţia se bazează pe comunicare, zic că poate fi o reţetă de succes!

 4. O relație fericită este baza pe încredere, comunicare și iubire. Un copil nu te poate tine langa cineva.

 5. Câtă dreptate ai și ce articol frumos și direct la suflet. Am putea vorbi despre dragoste și relații o zi întreagă, dar mai bine să le facem să fucnționeze ?

 6. Pentru multi e diferit, fiecare simte si iubeste in felul sau.
  Dar pentru toti conteaza sa ne simtim apreciati, iubiti, rasfatati, ascultati…
  Pe langa toate astea, respectul reciproc, prietenia, intelegerea, comunicarea – toate sunt importante intr-o relatie de iubire. Si sexul are rostul lui.
  Faci multe compromisuri in viata, insa daca acestea nu iti aduc beneficii, daca inca nu esti bine si te simti nefericita, atunci e cazul sa pleci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *