Salut, draga mea! De vreo lună și ceva, am început să acord mai multă atenție alimentației, drept pentru care am intrat la mici retușuri din multe puncte de vedere. Motivul?
Să mai dau jos din grăsimea care s-a acumulat printr-un punct cheie, esențial: zona abdomenului. Rezultatele se văd, mai am de muncit, nu am ținut vreo dietă, pentru că nu era cazul, ci doar m-am pus pe sport, și desigur încerc să mănânc mai sănătos și mai puțin la fiecare masă. Am renunțat la sucuri, mezeluri, nu mă înfometez, respect cele 3 mese esențiale, iar dacă îmi e foame între mesele principale, mănânc fructe, semințe, sau iaurturi.
Regula de aur pe care o recomand este multă apă și NICIODATĂ NU TREBUIE SĂ VĂ RIDICAȚI SĂTUI DE LA MASĂ. Nu o spun eu, dar mulți medici și nutriționiști recomandă mese frugale și desigur să vă hidratați foarte bine. Ca să aflați câta apă trebuie să consumați zilnic, înmulțiti 33 cu kilogramele tale. Adica 33*50 kg= 1,650 ml de apă într-o zi.
Mâncați fibre, semințe,nuci, alune în fiecare zi, fibrele vă vor ajuta să slăbiți. Cât am slăbit într-o lună? Cam 1,5 kg, dar ideea e că am slăbit și cm în zona abdomenului, cam 4 cm.
Înlocuiți pâinea albă cu cea integrală, neagră sau de graham. Citiți eticheta, nu tot ce e în comerț chiar e din ingrediente naturale, majoritatea produselor coțin făină albă+coloranți
Renunțati la sucurile din comerț, de orice tip. Consumul frecvent de Coca Cola de exemplu te îngrașă într-un an cu 7 kilograme. De ce? 330ml de suc conțin 10 lingurițe de zahăr. Mai bine vă faceți în casă sucuri din citrice, la care adăugați zahăr brun sau miere.
Faceți sport, eu fac exerciții de tip cardio, găsiți multe filmulețe pe youtube.
NU UITAȚI: SPORTUL DE TIP CARDIO+ O ALIMENTAȚIE ECHILIBRATĂ chiar pot face minuni.
Voi reveni cu mai multe detalii asupra rezultatelor obținute de mine, după o lună, mai am o lună de muncit, cred că după 2 luni voi ajunge acolo unde îmi doresc.
Vă prezint ce am început eu să mănânc, v-am spus am renunțat la mezelurile pe care le mâncam dimineața la micul dejun și între mese, cu pâine în exces. Pate-ul de linte roșie se face super rapid, în maxim 20 de minute, și este foarte gustos și sănătos.
PATE DE LINTE
AI NEVOIE DE:
-linte (cam 2 căni)
-o ceapă
-ulei
-usturoi
Fierbeți lintea, se fierbe foarte repede cam 10-15 minute. Lăsați lintea să se scurgă foarte bine, între timp căliți o ceapă în puțin ulei. După ce lintea s-a răcit și nu mai are apă, se pasează într-un blender împreună cu ceapa călită. Se adaugă usturoi după gust, sare sau piper. Opțional puteți pune ardei proaspeți sau murați, castraveți. Eu am folosit lintea roșie de la Sanovita, și spre deosebire de alte tipuri de linte, aceasta fierbe foarte repede, iar textura e foarte fină, cremoasă.
E o gustare foarte bună, sănătoasă și sățioasă, care îți va aduce un aport de proteine și fibre. Te va ajuta să nu te îngrași, pentru că e bogată în fibre, iar fibrele nu îngrașă. Vă spun că a devenit gustarea noastră preferată, băiatul meu de 8 ani o adoră, și mă bucur că o consumă, pentru că lintea are un conținut mare de fier și vitamine, și este recomandată în cazuri de anemie și pentru o sănătate optimă. Lintea se recomandă și bebelușilor după 8 luni, în supe-creme, pateuri vegetale, fiind un aliment ușor de digerat, sățios, și bogat în vitamine.
ce bine arata, eu nu am mai mancat linte din copilarie si nu ce ai gatit tu , dar arata asa de bine o sa incerc si eu