Apă termală Ivatherm-Review

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Salut, draga mea!

Azi aș vrea să vă vorbesc despre apa termală, un produs introdus în rutina mea de îngrijire cam de un an de zile. Prima experiență cu apa termală, a fost anul trecut când am făcut o alergie solară, și farmacista printre altele mi-a recomandat o apă termală.

CE ESTE APA TERMALĂ?

Este o apă pură, bogată în minerale, care pe lângă H2O poate avea în componență oligominerale ( Calciu, Magneziu, Zinc, Aluminiu).

CARE APĂ TERMALĂ ESTE CEA MAI BUNĂ?

Sunt multe ape termale pe piață, eu am folosit până acum cea de La Roche Posay, iar acum pe cea Ivatherm, pe care am avut ocazia să o testez din kit-ul Marie Claire din luna iunie. Cu ambele m-am înțeles foarte bine, și vi le recomand, dar azi  o să vorbim mai mult despre Apa termală Ivatherm 

Ivatherm este un brand românesc de dermato-cosmetice, creat de Dr. Rucsandra Hurezeanu în 2005, și care folosește apa termală de la Herculane în combinație cu alte inovații cosmetice.

Apa termală Herculane  provine dintr-un izvor termo-salin și are un grad mediu de mineralizare (2500 mg/l), ideal utilizării ei în produse cosmetice. Venind de la mare adâncime, ea este bacteriologic pură, ferită de orice poluare urbană sau industrială și conține Al, Ca, Cu, Fe, Zn, Mg, elemente indispensabile sănătății pielii.

Considerată “apă vie”, apa termală Herculane are beneficii importante asupra pielii:

 • Calciul are acțiune antiinflamatoare și efect antialergic
 • Manganul are acțiune antiradicali liberi
 • Zincul și Cuprul au rol cicatrizant și antibacterian
 • Aluminiul are proprietăți antibacteriene, formează un strat fin protector pe suprafața pielii
 • Magneziul are rol protector

PĂREREA MEA:

Zilele acestea am prins și eu câteva zile la piscină și seara când am ajuns acasă, am aplicat apa termala pe ten și corp, imediat după duș. Eu las apa termală să se usuce, fără să o tamponez, și nu am constatat să usuce tenul. Mi-a plăcut mult senzația de răcorire pe care o simți după. Cum aveam și unele zone roșii, deși am folosit protecție solară, pielea mea e foarte albă, și destul de sensibilă, am folosit apa și în următoarele zile, am constat că pielea nu mă ustură și roșeața s-a diminuat. Atenție, apa termală nu vă protejează de arsuri solare, nu are factor UV, e recomandată doar pentru răcorire și pentru o vindecare mai rapidă a pielii în caz de arsuri solare.

Recomand acest produs și pentru alergii provocate de insecte, nu știu cum fac de atrag toate insectele din lume, și m-am trezit cu câteva mușcături atunci când am ieșit în parc cu băiatul meu, am văzut că reduce mâncărimea și grăbește procesul de vindecare.

Produsul e ideal și pentru rutina de îngrijire a tenului. Atunci când vă grăbiți, puteți să aplicați spray-ul care vă curăță tenul. Nu vă faceți griji, apa e bacteriologic pură și astfel puteți să scăpați de grija iritațiilor. În cazul meu, nu mi-a uscat tenul, din contra îmi diminuează roșeața din zona obrajilor.

Eu am folosit-o și după epilat și calmează pielea iritată. 

Apa termală este recomandată pentru:

 • Piele uscată, deshidratată
 • Piele îmbătrânită
 • Eritem facial
 • Calmarea pielii încinse
 • Fixarea machiajului
 • După ras
 • Completarea demachierii
 • După epilare

Eu o recomand pentru completarea oricărui ritual de îngrijire, după demachiere se poate aplica ușor, lăsată puțin să acționeze și apoi puteți tampona ușor cu o dischetă. Neapărat în acest sezon cald, vă ajută mult, pentru că e ideală după o expunere prelungită la soare. Varianta de 100ml pe care o am și eu, e ușor de tranportat în geanta așa că o puteți purta peste tot și o puteți reaplica atunci când simțiti tenul plin de impurități, și aveți nevoie de o răcorire instantă, bogată însă în multe minerale benefice pielii.

Preț :100ml 27 lei/ 200ml 37 lei

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

7 comentarii la „Apă termală Ivatherm-Review

 1. Sunt fan apa termala Ivatherm de cand am desvoperit-o. Mi se pare fosrte buna si temul meu o accepta vu drag

 2. Si eu dupa ce ma demachiez pulverizez pe fata apa termala si apoi indepartez cu o discheta.

 3. Este unul dintre produsele mele preferate și l-am descoperit cu ocazia unor arsuri solare.De atunci, mai ales pe timp de vară mă ajută să mă răcoresc, să calmez iritații după epilat și atunci când am nevoie de un refresh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *