Perfecți-Cecelia Ahern- recenzie

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Salut, draga mea! Trebuie să recunosc că am așteptat cu nerăbdare al doilea volum Perfecți al Ceceliei Ahern. Dacă ar fi fost după mine, l-aș fi citit imediat după ce am citit prima parte Defecți, dar la acel timp nu apăruse prima parte.

Seria dă dependență, e o poveste care pune în prim plan probleme majore ale societății noastre, chiar dacă în ambele volume vorbim de o societate distopică. Puteți citi recenzia primei seii aici.

Am citit și alte cărți ale autoarei Cecelia Ahern și trebuie să vă spun că este în topul autoarelor mele preferate.

Celestine Northon, eroina seriei, este considerată cea mai defectă persoană din lume, de către judecătorul Crevan, conducătorul Ghildei. Ghilda este o organizație, care dorește să îndrepte oamenii care fac fapte imorale, fără a încălca legea. Lumea este împărțită în Defecți și Perfecți, iar cei Defecți sunt considerați un fel de scursori ale societății. Defecții sunt însemnați cu fierul încins, obligați să poarte banderole cu semnul D, sunt în permanență supravegheați.

Celestine deține un mare secret care ar putea duce la prăbușirea lui Crevan și a Ghildei, ea are un al șaselea semn, făcut de Crevan cu fierul încins, fără anestezie, doar pentru a-și arăta aroganța și supremația. Pedepsită pe nedrept, ea fuge și se ascunde la ferma bunicului său. Ghilda e pe urmele ei și Celestine trăiește cu frica de a fi descoperită, mereu atentă să nu fie prinsă.

În calea ei, iese Carrick, tânărul care era în aceeași celulă cu ea, atunci când ea a fost însemnată, și martor la întreaga scenă. În ciuda tumultului din viața lor, cei doi se îndrăgostesc.

După arestarea bunicului ei, Celestine fuge alături de Carrick și întâlnește alți Defecți. Descoperă că mulți oameni își pun speranțele că ea poate schimba ceva, că ea e vocea care poate înlătura discrepanța majora dintre Defecți și Perfecți. Chiar și cei Perfecți încep să își pună întrebări legat de activitatea Ghildei. Ea hotărăște că e timpul să îl înfrunte pe Crevan și să schimbe ceva.

Una dintre judecătoarele din tribunalul Ghildei îi oferă ajutorul, ba chiar și susținătoarea partidului Vital, cea care luptă pentru cauza Defecților vrea să o ajute. Într-o lume plină de interese, în cine poate avea încredere Celestine?

Mi-a plăcut foarte mult povestea lui Celestine, care ar putea fi povestea multora dintre noi, doar spusă altfel. Într-o lume în care toți încercăm să părem perfecți, oare nu greșim atunci când punem etichete mult prea ușor și judecăm? Oare nu e normal să greșim și astfel să învățăm din greșeli, nu aceasta e frumusețea vieții?

Celestine învață de la bunicul ei, avid susținător al Defecților că ,, buruiana nu este altceva decât o floare care crește în locul nepotrivit” – astfel spus, frumusețea se ascunde în cele mai surprinzătoare locuri.

Dacă Celestine va reuși să îl înfrunte pe Crevan și Ghilda, vă las să decoperiți, citind cartea. E musai să citiți ambele cărți.

Puteți comanda cărțile de pe site-ul Libris, unde veți beneficia de transport gratuit la comenzi de peste 50lei.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

3 comentarii la „Perfecți-Cecelia Ahern- recenzie

  1. Am vazut un film pe o tema care pare foarte asemanatoare – ideea (romanului si cartii) mi se pare interesanta, pentru ca nimeni nu e perfect. 🙂
    Numai de bine, Ella! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *