Spread the love

Salut, draga mea! Azi aș vrea să îți reamintești cât de importantă ești tu! Da, tu cea care citești aceste rânduri! Nu este o postare feministă, așa cum s-ar putea crede, e doar un articol care poate te va face pentru câteva minute să te încarci cu energie pozitivă.

Uităm cât suntem noi, de importante, doar pentru că de fiecare dată ne punem pe ultimul loc. Suntem mame, soții, angajate model, bucătărese, menajere, și la sfârșit de tot femei. De ce? Nu cred că noi femeile, am fost genetic programate doar pentru bucătărie sau crescut copii, de aceea e important să nu uităm SĂ FIM FEMEI.

Știu, zi de zi, ai de gătit, de mers la serviciu, de luat copiii de la grădiniță, de făcut curățenie, și tot așa. Dar crede-mă, că din când în când chiar și cea mai devotată mamă și soție are nevoie de pauze, de timp pentru ea, astfel o poți lua razna la propriu. Nu, că așa nu am lua-o din când în când. E normal, nu te speria! Dacă nu o iei razna din când în când, nu ești mamă!

Imagini pentru rediscover yourself

Ce poți face pentru a te redescoperi pe tine?

Machiază-te– Nu îți trebuie un machiaj sofistiscat ca să te simți bine, uneori un ruj roșu te poate scoate din apatie. Adaugă un rimel, un blush sau un creion dermatograf și poți avea un machiaj discret, dar de efect. Crede-mă, machiajul chiar îți poate spori încrederea în tine.

Aranjează-te altfel. Știu și mie îmi place să arunc pe mine o pereche de blugi și o bluză, dar scoate din dulap o rochie care îți plăcea și nu ai mai purtat-o de mult.

Curățenia nu trebuie să fie scopul tău în viață– nu zic că nu e importantă, dar faptul că într-o zi lași vasele nespălate sau nu mai perii covorul nu e o tragedie, din contră. Ca o paranteză, copiii nu vor observa dezordinea, dar pot observa o mamă nervoasă, mereu indispusă, mai mult preocupată de curățenie decât de timpul petrecut cu cei dragi.

Ieși în oraș– fie că vorbim de shopping sau de o simplă plimbare- o oră petrecută departe de nebunia de acasă, sau de la serviciu te poate ajuta să te regăsești.

Citește– nu doar e bună modalitate de a te relaxa, dar și un excelent mod de învăța lucruri noi, de a-ți antrena neuronii.

Fă sport– câteva minute de exerciții cardio de exemplu te pot ajuta să slăbești, dar și să te menții în formă, iar mișcarea e cel mai bun lucru prin care îți poți relaxa mintea, modela trupul și recăpăta încrederea în tine.

Pleacă într-o vacanță cel puțin o dată pe an– sau dacă nu un week-end. Să știți că foarte mulți străinii au două vacanțe, una cu copii și alta fără copii. Nu strică să facem acest lucru, dacă avem posibilitatea, căci uneori avem nevoie de timp și intimitate în doi pentru reconsolidarea relației.

Imagini pentru women travelling

Gândește pozitiv– și vei atrage lucruri pozitive, căci ceea ce gândești, atragi în jurul tău. Am citit foarte multe cărți pe acestă temă, și încerc să practic acest lucru, pentru că într-adevăr gândirea pozitivă are reale beneficii asupra sănătății noastre fizice și psihice.

Petrece o zi cu tine– sau măcar căteva ore. Puneți muzica preferată, un film, lenevește în pat, sau comandă-ți o pizza.

Fă-ți planuri. Începe cu planuri mici, realizabile, apoi poți începe cu planuri mult mai mari. E foarte important să avem scopuri în viață, să nu ne plafonăm, să muncim pentru ele.

Dormi suficient– unii oameni au nevoie de 8 ore pe noapte, alții de 6 ore pentru a avea un somn odihnitor. Lipsa somnului blochează sistemul imunitar, te face nervoasă și irascibilă, ba chiar este cauzatoare de depresie.

Mulțumește/Fii recunoscătoare– în fiecare seară, mulțumește pentru lucrurile bune din viața ta sau pentru lucrurile bune care ți s-au întâmplat în aceea zi. O să fi surprinsă, că viața ta nu o să mai pară atât de sumbră.

Adoptă un animăluț– poate e ultimul lucru care îți mai lipsea, căci creșterea unui animăluț implică responsabilitate. Poți alege o variantă mai simplă, o pisică de exemplu nu necesită să o scoți afară, și în plus o poți lăsa mult timp singură, atâta timp cât are o litieră, hrană și apă.  Este cunoscut faptul, că un animal de companie reduce stresul și te ajută să te simți mult mai bine. Pisicile emană unde, care te pot relaxa, și spun unii terapeuți că pot vindeca unele dureri atunci când se așează și torc pe o zonă a corpului.

Sper că ți-a plăcut articolulul, aștept comentariile tale cu mare interes!

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

5 comentarii la „Redescoperă-te pe tine!

  1. De mult mi-am dat si eu seama ca trebuie sa am timp pentru mine, pentru mai binele meu si al celor din jur. ca daca nu sunt relaxata si linistita, stresez si pe ceilalti.

  2. Azi chiar am avut prea multe ganduri in toate directiile posibile.. am facut curat in toata casa in speranta ca o sa am mintea ocupata dar nu a functionat. Concluzia: ma gandesc mai mult la altii sau la lucruri decat la mine.. foarte bun articolul. Aprob mai ales faza cu animalutul, pisica mea face minuni in perioadele mai stresante.

  3. Am avut si eu o perioada in care nu imi mai acordam atentia necesara, nu mai aveam grija de mine. Pana intr o zi cand mi am dat seama ca doar EU contez, trebuie sa imi fac tinp doar pentru mine nu pentru cei din jur <3 Iti multumim pentru sfaturile extrem de utile, eu chiar tin cont de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *