Caramel, un pisoi curajos de Holly Webb- prima lectură pentru copilul tău

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Bună, draga mea! Azi, vorbim de copilărie și cărți, căci ce ar fi copilăria dacă nu ar fi presarată de povești frumoase și multă imaginație. O astfel de poveste este și Caramel, un pisoi curajos, recomandată copiilor, dar aș îndrăzni să spun și copiilor de toate vârstele.

 Cartea face parte din seria  PRIMA MEA LECTURA. Aceasta colectie este dedicata tinerilor cititori pasionati de lectura.

Băiețelul meu are 8 ani și vreo 5 luni. Din toamnă, va fi în clasa a 2-a. Aș minți să spun că e pasionat de lectură. Dar!!Dar, are o mamă pasionată de citit, și încet, încet sper să prindă și el drag de acest lucru.

Povestea lui Caramel e accesibilă copiilor pentru că animăluțele atrag mereu. Acesta a fost și motivul pentru care i-am ales cartea lui Alex, știam că iubește animalele și îl va încânta să citească despre un pisoi curajos. Am fost surprinsă ca Alex, băiețelul meu să mă întrebe: Mami, azi nu citim din carte? Da, avem program de citit în fiecare zi, și sunt mulțumită că petrece timpul și altfel.

Textul este ilustrat cu litere mai mari, special pentru copii, iar din punctul meu de vedere, textul e ușor și accesibil, fără cuvinte complicate. De fiecare dată când citim câteva pagini, îl pun pe Alex să îmi spună ce a înțeles, și am văzut că înțelege textul, deci cartea într-adevăr e accesibilă pentru primii pași în ai lecturii.

POVESTEA PE SCURT:

Caramel, este un pisoi găsit pe stradă de Helena și verișoara ei mai mare Lucy care lucrează la o clinică veterinară. El este accidentat, are piciorul rupt, dar întâlnește oameni inimoși care au grijă de el. Helena prinde drag de simpaticul motănel, care se recuperează la clinica veterinară. Împreună cu Lucy au pus afișe în tot orașul, în speranța că cineva va veni să îl ia acasă, însă nimeni nu vine.  Helena ar dori să îl ia acasă, dar știe că mama ei nu ar fi de acord. În cele din urmă, mama ei acceptă și Helena îl ia acasă pe Caramel. Povestea este emoționantă și plină de iubire căci suntem martorii prieteniei dintre Helena și Caramel. Neîincrezător și afectat de accident, Caramel încă nu ar eîncredere în oameni. Dacă va fi curajos sau nu, vă invit să descoperiți cartea. O puteți comanda pe site-ul Libris, la prețul recomandat de 16lei.

Autoarea cărții, Holly Webb trăiește în Berkshire, împreună cu soțul și cei trei copii ai săi.Pisicile ei fac mereu gălăgie, atunci când scriitoarea își scrie poveștile la calculator.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

3 comentarii la „Caramel, un pisoi curajos de Holly Webb- prima lectură pentru copilul tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *