Recenzie: Oamenii fericiți citesc și beau cafea- Agnes Martin-Lugand

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Bună, draga mea! Am primit de ceva timp o nouă carte de la Libris, dar nu am apucat să o citesc. Titlul cărții Oamenii fericiți citesc și beau cafea mi-a plăcut foarte mult, de aceea am fost curioasă să citesc povestea.

Fiind prima carte pe care o citesc a acestei autoare Agnes Martin-Lugand, așteptările au fost foarte mari și nu am fost dezamăgită deloc.

Este o carte ușor de citit, cred că în 3 ore am terminat-o, povestea e simplă, ușor tristă pe alocuri, dar plină de învățăminte.

Diane, mamă și soție, este nevoită să treacă prin cea mai grea încercare a vieții sale, pierderea soțului și fiicei sale într-un tragic accident de mașină. Se izolează de lume, renunță la jobul ei, trăind în solitudinea apartamentului său. Doar prietenul ei gay, Felix este tolerat în universul ei, singurul care o poate înțelege, dar chiar și așa prezența lui mereu permanentă o irită.

Titlul cărții este numele cafenelei literare pe care Diane o are împreună cu Felix.

După un an de doliu și izolare, Felix o presează să meargă într-o vacanță, departe de Paris. Diane ia o decizie radicală și se hotărăște să se izoleze acolo unde va pune degetul pe glob, un orășel din Irlanda, Mulranny. În acest fel, îndeplinește o dorință mai veche de-a soțului ei care dorea să ajungă aici.

Aici realizează că oamenii sunt altfel decât în aglomeratul Paris, și liniștea de aici, alături de peisaje sunt un bun remediu pentru suflet. Întâlnirea cu Edward, vecinul ei taciturn, îi strică liniștea și o fac să iasă din carapacea ei. Edward este un bărbat ciudat, mereu indispus, și pus pe harță de aceea relația dintre ei este mereu la cuțite. Pe parcurs, însă cei doi încep inevitabil să petreacă timp împreună și fără să își dea seama, Diane se îndrăgostește de el. Descoperă astfel că viața ei capătă un nou sens și că o poate lua de la zero.

Venirea fostei iubite a lui Edward, strică începutul relației dintre ei. Edward oscilează între Diane și Megan.

Dacă cei doi rămân împreună sau nu, vă invit să citiți cartea, pe care o găsiți online pe Libris.

 

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

3 comentarii la „Recenzie: Oamenii fericiți citesc și beau cafea- Agnes Martin-Lugand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *