Spread the love

Bună, draga mea! A fost o perioadă în care nu am mai scris, doar pentru că uneori îmi pierd motivația. Stresul de la serviciu, școala celui mic, treburile casnice m-au determinat să îmi iau o mică pauză.

Cred că multe dintre voi, vă regăsiți în situația în care vă simțiti epuizate după o zi de muncă, teme, gătit și tot așa. Mulți dintre noi ne simțim neîmpliniți, nefericiți, vedem totul negru, fără nicio șansă de a se îmbunătăți lucrurile. Am și eu perioade de acest fel, și îmi dau seama că uit ceea ce e mai important: SĂ MULȚUMESC.

Alergăm mereu pentru o casă mai mare…chiar dacă cea în care locuim e destul de frumoasă. Uităm că sunt atâția oameni care nu au un acoperiș deasupra capului.

Alergăm mereu pentru bani mai mulți, deși nu ducem lipsă de atât de multe lucruri. Uităm că sunt atâția oameni care nu au bani pentru o pâine.

Alergăm mereu pentru haine mai multe, pantofi sau genți deși șifonierul e ticsit de haine. Uităm adesea că sunt oameni care nu au nici măcăr o geacă groasă de iarnă.

Căutăm mereu fericirea, dar suntem veșnic nefericiți. Uităm că sunt atâția oameni care nu au nevoie de atâtea pentru a fi fericiți. Pur și simplu se bucură de viața așa cum e ea, cu bune și cu rele.

Ne plângem de o răceală banală, de o durere de cap, când sunt atâția oameni care suferă de boli incurabile și nu se plâng.

Imagini pentru imagini regasire

CÂND A FOST ULTIMA DATĂ CÂND AI MULȚUMIT PENTRU LUCRURILE BUNE DIN VIAȚA TA ?

În fiecare seară, mulțumește lui Dumnezeu sau Celui în care crezi pentru toate lucrurile bune din viața ta. O să vezi că sunt destule lucruri bune în viața ta. Acest exercițiu este excelent pentru sufletul tău, căci îți reamintește că viața ta nu e atât de neagră, și că sunt suficiente motive ca tu să fii mulțumit.

Ai o casă în care să stai? Mulțumește, alții dorm pe străzi.

Ai un serviciu? Mulțumește, alții tocmai și-au pierdut locul de muncă.

Ești sănătos? Mulțumește, sunt oameni care ar da orice pentru a fi sănătos.

Ai o familie? Mulțumește, ești mai bogat decât mulți oameni de pe planeta aceasta.

Iar lista poate continua. Poți face acest exercițiu zilnic, noaptea înainte să adormi, căci te va ajuta să privești lucrurile într-o lumină favorabilă. Ai suficiente motive încât să vezi soarele în toți norii de furtună. Aproape totul se  rezolvă pe lumea aceasta, mai puțin moartea și boala incurabilă. Alergăm prea mult pentru lucruri și pierdem din vedere sufletul și timpul petrecut cu cei dragi. Nu banii, nu hainele, nu casele, mașinile sau telefoanele scumpe ne fac mai buni, mai fericiți, uneori fericirea stă în lucruri simple cum ar fi: o cină cu familia ta, o plimbare în parc, un film văzut cu cei dragi sau zâmbetul copilului tău.

Tu ai mulțumit azi ?

Imagine similară

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

One thought on “Tu ai mulțumit azi?

  1. Realitate in stare pura. 🙂
    Avem nevoie de foarte putin sa fim fericiti, pentru ca fericirea nu e ceva ce putem gasi in afara noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *