Drumurile amanților-Corina Ozon (recenzie)

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Bună, draga mea! Atunci când am citit ultima carte a seriei ,,Amanții” de Corina Ozon am presimțit că va urma o continuare și pot spune că nu am mai stat pe gânduri atunci când am văzut că a fost lansat ultimul volum.

Drumurile Amanților este al cincilea volum al acestei serii, care duce mai departe povestea lui Cati și Mircea.

La fel de savuros ca și volumele anterioare, singurul defect al cărții e că se termină prea repede, și vrei mai mult, și mai mult. Clar dă dependență, pentru că autoarea are un stil aparte care te face să nu lași cartea din mână până nu o termini.

Dacă nu ați citit celelalte volume, fuguța pe Libris și comandați-le, sunt geniale.

Drumurile amanților îi surprinde pe Cati (amanta) și Mircea (acum soțul divorțat) în plin proces de acomodare cu noua situație: viața după divorțul lui Mircea. Dacă în primele volume urmărim trio-ul format din Cati, Teo și Mircea, acum Cati este iubita oficială, și aparent Mircea devine amantul, deoarece Cati nu a divorțat încă de problematicul Epaminonda.

Toate personajele par ușor maturizate față de primele volume, însă problemele sentimentale nu îi ocolesc. Aceasta e și frumusețea cărții, căci transpune probleme moderne ale vieții într-o manieră simplă, dar totuși atât de complexă, care pe tine ca cititor te acaparează cu totul.

Pentru Cati și Mircea este o perioadă stresantă, plină de probleme în care Mircea este prins între responsabilitatea sa de tată și iubita lui Cati. Ambii simt că ceva nu mai merge, că relația dintre ei nu mai are același farmec. Cu multe certuri, discuții, atât pentru Cati, cât și pentru Mircea, perioada de tranziție îi pune în situația de a-și revalua sentimentele și relația.

Mircea începe să o vadă pe fosta soție cu alți ochi, ba chiar se simte atras de o femeie recent cunoscută, iar Cati se simte pusă mereu pe locul doi.

Teo (fosta soție) se bucură de această perioadă de libertate, dar în același timp se simte singură, în căutarea iubirii. Nu doar ei au probleme, dar și prietenele lui Cati, însă ca de obicei fetele se susțin una pe cealaltă, chiar dacă uneori au viziuni diferite.

Nelu, flegmaticul și fustangiul prieten al lui Mircea este total schimbat față de volumele anterioare, devenind bărbatul unei singure femei.

Cartea este la fel de spumoasă ca celelalte volume, se citește la fel de ușor, și ceea ce îmi place e faptul că scriitoarea Corina Ozon surprinde situații de viață reală, cu personaje fermecătoare care te acaparează cu personalitatea lor. Personajele par atât de credibile, încât dacă nu cunoști niciun Mircea sau Nelu, știi cu siguranță că undeva există aceste tipologii de oameni.  Nu lipsesc pasajele de umor și desigur întâmplările care te fac inevitabil să meditezi asupra vieții.

Dacă Mircea și Cati rămân împreună, vă invit să citiți cartea, și am un feeling că va urma o continuare.

VA URMA…

 

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

One thought on “Drumurile amanților-Corina Ozon (recenzie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *