Lumina unui nou început-Agnes Martin-Lugand

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Autoarea Agnes Martin-Lugand m-a cucerit cu stilul ei de la prima carte citită:Oamenii fericiți citesc și beau cafea. A urmat cel de-al doilea volum Viața e ușoară, nu-ți face griji. Când am găsit pe Libris, o noua carte a autoarei  Lumina unui nou început nu am mai stat pe gânduri și am comandat-o.

Eroina poveștii, Hortense este profesoară de dans, extrem de talentată, care trăiește prin mișcare și dans. Alături de prietenii ei Sandro și Bertille, duc mai departe povestea dansului imprimată de mentorul lor Auguste, în școala de dans a acestuia. Aparent, Hortense are o viață de vis, trăiește la Paris, conduce o școală de dans, dar moartea părinților ei, au lăsat un gol imens în suflet. Încearcă să umple golul prin dans și începând o relație cu Aymeric, un bărbat căsătorit.

Crede că e fericită, trăiește pentru scurtele momente când Aymeric își face timp să o vadă. Totul se schimbă când are un banal accident, glezna ei suferă câteva rupturi de ligament și este nevoită să stea vreo 2 luni, departe de dans. Își dă seama că relația cu Aymeric începe să scârție, că el nu îi e alături nici acum când are atâta nevoie de el. Simte că a pierdut 3 ani degeaba, că are aproape 40 de ani, e singură și fără vreo posibilitate de a-și întemeia o familie. Hotărăște să se retragă în Provence, la casă părinților ei, acolo unde i-ar fi mai ușor să se refacă, și unde o aștepta  prietena ei Cathie și șotul ei Mathieu.

Aici, pas cu pas începe să se descopere, să își dea seama că pentru Aymeric e doar o jucărie, pe care o aruncă de îndată ce nu mai e bună, că nu îi pasă de visele ei. Își dă seama că de la moartea părinților ei a jucat mai multe măști, pentru Aymeric, pentru colegii ei de la școala de dans, că a uitat să fie ea. În Provence, redeschide camerele pentru turiști, și așa îl întâlnește pe Elias. Enigmatic, dar atent observator al vieții ei, Hortense începe să se gândească tot mai des la acesta. Elias ascunde și el tot felul de secrete, însă apropierea de Hortense îi dă și lui tot universul peste cap.

Ce se va întâmpla cu Hortense? Va pune capăt relației cu Aymeric? Se va reîntoarce la școala de dans? Oare ce se va întâmpla cu Elias? Oare se întrevede LUMINA UNUI NOU INCEPUT?

Vă las să aflați finalul citind cartea. Vă asigur că o s-o citiți pe nerăsuflate. Agnes Martin-Lugand a fost psiholog timp de 6 ani, ca mai apoi să se dedice scrisului. De aceea cărțile ei sunt o incursiune în sufletul uman, redecoperind alături de ea, că viața poate fi frumoasă în ciuda problemelor inerente, atâta timp cât suntem sinceri cu noi.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

9 comentarii la „Lumina unui nou început-Agnes Martin-Lugand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *