Totul se termină cu noi- Colleen Hoover-recenzie

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Bună, draga mea! La mulți ani tuturor celor care își serbează ziua numelui! Am avut timp week-endul acesta printre curățenie, să citesc.

Totul se termină cu noi de Collen Hoover este o poveste aparent ușor de citit, dar de îndată ce intri în miezul acțiunii îți dai seama că ies la iveală drame și adevăruri nespuse.

Lily Bloom are 23 de ani, trăiește în Boston și tocmai s-a întors de la înmormântarea tatălui ei. Ajunsă pe acoperișului unei clădiri înalte, unde simte nevoia să ia aer și să uite de înmormântarea tatălui ei, dă peste un tânăr chipeș de care se simte atrasă. Ryle Kinkaid este neurochirurg, tânăr, hotărât, dar care nu își dorește o relație serioasă, ceea ce contravine convingeriile lui Lily.

Peste 6 luni de la întâlnirea celor doi, o regăsim pe Lily Bloom care renunță la jobul ei din marketing, pentru a-și deschide propria sa afacere: o florărie. Pe nepusă masă apare Allysa, care își caută de muncă și care o va ajuta pe Lily să deschidă florăria, dar care devine și cea mai bună prietenă a ei. Allysa este sora lui Ryle și astfel, tânărul atrăgător revine în viața lui Lily.

Contrar, convingerilor lui, Ryle se îndrăgostește de Lily și este din ce în ce mai prezent în viața sa. În timp ce Lily se bucură de prezent, aflăm detalii din trecutul ei, recitind jurnalele ei, Lily ne introduce în adolescența sa. Aflăm că mama sa a fost permanent abuzată de tatăl ei, iar pentru asta, Lily l-a urât pe tatăl ei. Aflăm de Atlas, băiatul fără adăpost, pe care Lily îl ajută și de care se îndrăgostește. Atlas se mută însă în Boston, și îi promite că atunci când viața lui va fi mai bună, o va căuta. Însă acest lucru nu se întâmplă, deși Lily nu l-a uitat niciodată.

Lily și Ryle ajungă să se îndrăgostească iremediabil, iar Lily simte că mai bine de atât nu se poate. Se căsătoresc peste noapte, însă problemele apar în relația lor. Ryle își pierde cumpătul și o bruschează pe Lily. Inevitabil, se întreabă dacă nu cumva, ea devine ca mama ei, iar Ryle ca tatăl ei. Îl iartă, deși în sufletul ei se nasc multe întrebări. Începe să înțeleagă de ce mama ei a rămas atâta timp cu tatăl ei, deși toată adolescența ei a judecat-o aspru pentru că nu l-a părăsit.

Când în viața ei reapare, Atlas, tot ce credea începe să se destrame. Atlas este un celebru bucătar, cu un restaurant în plină ascensiune. A treia ieșire violentă a lui Ryle o dezamăgește și o îngrozește pe Lily, și îi cere ajutorul lui Atlas. La spital, însă ea primește o veste șocantă: este însărcinată.

Ce va face Lily? Îl va ierta pe Ryle? Va acorda o șansă unei relații frumoase, dar presărate cu ieșiri violente? Vă găsi resursele Lily să meargă mai departe? Oare va reîncepe o relație cu Atlas?

Îmi place stilul autoarei Coleen Hoover, aștept să descopăr și alte cărți de-ale ei. Povestea este actuală, credibilă, ușor de citit, și care ajunge la inima cititorului rapid.

Vă invit să citiți cartea, este o carte care spune povestea femeilor abuzate, dar ne vorbește de puterea de a merge mai departe, de a înota mereu indiferent de valurile mai mari sau mai mici ale vieții. Totul se termină cu noi o puteți găsi pe Libris la prețul recomandat de aproximativ 39lei

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *