Vrabia Rosie-Jason Matthews-recenzie

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Bine, te-am găsit! Îmi place să citesc, sunt mai degrabă genul romantic, îmi plac poveștile siropoase, dramele psihologice. Când am citit, scurta prezentare a cărții Vrabia Roșie, nu am fost sigură că îmi va plăcea. Genul polițist nu e tocmai preferatul meu, dar îmi place să descopăr mereu povești.

Vrabia Roșie de Jason Matthews este o carte polițistă într-adevăr, dar care te ține cu sufletul la gură, deci clar are accente de dramă și thriller. De la primele pagini mi s-a părut puțin neinteresantă, dar nu renunț așa ușor la nicio carte, căci treptat, acțiunea m-a prins.

Dominika Egorova, este o balerină frumoasă în plină ascensiune, dar care datorită intrigilor colegilor, suferă un accident și este nevoită să renunțe. Moartea tatălui ei o împinge sub influența nefastă a unchiului ei Vania Egorov, colonel în cadrul Serviciului de Informații Externe Rus. Fără să știe în ce se implică, este instruită să seducă un om de afaceri rus, care este omorât de membrii SVR, chiar sub ochii ei. Unchiul ei îi cumpără tăcerea amintind de mama ei și de apartamentul în care locuiește aceasta, și care ar putea fi vândut primului venit.

Unchiul ei îi propune să urmeze cursurile Academiei de Informații Externe. Dominika dovedește reale abilități în spionaj, este lăudată de profesori, dar ce nu știa nimeni era faptul că intuiția ei se baza pe o abilitate deosebită: vedea culori în jurul oamenilor și fiecare simbolizau o stare, o caracteristică a persoanei respective.

Dominika visează să devină agent de teren, o membră de bază a spionajului rusesc, însă unchiul ei o trimite la Școala de Vrăbii, o școală menită să pregătească femeile tinere și frumoase să devină experte în taina amorului, rolul lor fiind acela de a vâna bărbați, de a-i atrage în pat și de acolo, serviciile secrete preluau treaba. Școala de Vrăbii, deși nu este atestată legal, aceasta se pare că ar fi existat. Practic, era o Școală de Prostituție unde femeile învățau arta manipulării, cum să vorbească, cum să cucerească un bărbat și mai ales cum să îl aducă mai repede în pat. Femeile deveneau vrăbii, care atrăgeau ulii (persoane importante) în cursă, de aici și numele cărții.

Trimisă în Helsinki, pentru a-l supraveghea pe Nate Nash, ofițer american, și de a-l determina pe acesta să îi spună cine este turnătorul din Serviciul de spionaj rus, Dominika se îndrăgostește de Nate. Dominika se hotărăște să treacă de partea baricadei, sătulă să fie marioneta Rusiei, sătulă să fie tratată doar ca o Vrabie, și nu ca un ofițer.

Jocurile politice și murdare, moartea, trădările, spionajul creează cu fiecare pagină un thriller palpitant al cărui sfârșit nu ai cum să îl intuiești.

Dominika este un caracter puternic, o femeie foarte intuitivă, care vede adânc în inimile oamenilor. Împinsă într-o lume pe care nu și-o dorește, Dominika înfruntă cu mult curaj fiecare provocare.

Recunosc că m-a prins povestea și că îmi mai doresc o continuare, o să caut și filmul, îmi place să văd filmul după ce citesc o carte.

Cartea o găsiți pe Meteor Press

Am primit o provocare de la Meteor Press ce ținută aș purta la Gala Spioanelor literare. V-am arătat ținuta și pe celelalte rețele sociale. Nu aș fi bună de spioană, dar rochia să fie bună !

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

12 comentarii la „Vrabia Rosie-Jason Matthews-recenzie

  1. Vrabia roșie este cartea care pare că merită citită.
    Mi-ar plăcea să aflu deznodământul în ceea ce o privește pe Dominika.
    Mulțumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *