Spread the love

Sunt tot felul de mămici, însă cele de parc le întrec pe toate. Ele le știu pe toate, ele au cei mai deștepți copii, ele sunt cele mai bune mame.

În 9 ani de când merg în parc, am observat că există această categorie: MĂMICI DE PARC/ BANCĂ.

Cum le recunoști:

-scuipă semințe direct pe jos, de parcă sunt niște birjărese din secolul trecut.

-banca e cel mai bun prieten al lor. Nu contează că cel mic vrea să se dea în leagăn, cafeaua, țigară și sticla de suc, plus bârfa sunt mai importante decât ceea ce vrea copilul.

-când cel mic, Doamne ferește, vrea și el pe tobogan sau în leagăn urlă la el și îi spune: TRECI, DRACU AICI! BĂ, TÂMPITO, TRECI AICI (nu exagerez cu nimic, v-am spus mai sus bârfa și nevoiele primordiale ale ei sunt mai importante.)

-dacă Doamne ferește, copilul tău dă peste al ei din greșeală, riști să îți iei bătaie, și să îți umpli frigiderul de carne.

-își lasă copiii nesupravegheați, statul la bârfă e mai important decât joaca celor mici.

-nu iau cu ele jucării, pe motiv că le strică ceilalți copii jucăriile, dar au pretenții ca toți copii să le dea jucării odraslelor lor.

-ele le știu pe toate, copiii lor sunt cei mai inteligenți, cei mai cei.

-pe ele le disperă mereu copiii, deși nu au serviciu și nu au muncit o zi în viața lor.

DRAGĂ MĂMICĂ DE PARC/BANCĂ:

-S-au inventat paharele de unică folosință, cornetele, poți scuipa acolo liniștită.

-Copilul de 2-3 ani nu se lasă singur să umble prin tot parcul, ca mai apoi să urli că nu știu cine a dat peste el. Mergi în spatele lui, am văzut cazuri când și supraveghiați și-au rupt mâini, picioare etc.

-Dacă vii în parc, mută-ți fundul de pe bancă și ocupă-te de copilul tău. Dacă vii pentru bârfă, lasă-ți copilul cu bunicii, la un loc de joacă, cu siguranță va fi mai fericit.

-Copilul meu nu e obligat să îi dea copilului tău jucăria, i-o dă dacă are chef, nu dacă vrei tu.

Știu, e greu să fii mămică, dar acordă-i timp, atenție și dragoste necondiționată. Fii tu, cel mai bun exemplu pentru copilul tău.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

9 comentarii la „Mămici de parc

  1. Haha, imi amintesc cand eram mica, tot asa erau mamele in parcuri. Erau unele care veneau sa ma dea jos din leagan ca vrea sa se dea copilul lor si vorbeau in asa fel incat ma speriau…

  2. Vai cat adevar!!Eu cand mergeam cu copilul in parc,trebuia sa ma uit si dupa alti copii ptr ca mamele lor erau ocupate cu telefonul!!Toata tremuram cand vedeam copilul de2-3ani pe tobogan!!Eu atentionam mamicile si unele dintre ele se enervau pe mine,facand mutre si comentand ca ce ma bag eu!!Vai!Dar cum sa nu stai langa copilas!?

  3. Trist este că nu doar în parc se întâmplă lucruri absolut de neînțeles, comportament neglijent față de copii etc.
    Astăzi, am asistat la o scenă hilară, în mall. Părinții și-au lăsat copilașul de 1 an jumătate, maxim 2, în fața lor, pe scările rulante. Copilul a căzut și dacă cineva din fața lor nu l-ar fi ridicat, scările i-ar fi prins capul. Noi eram pe scara de urcare și nu am văzut finalul, nu știu dacă a fost lovit, înclin să cred că da, nu știu cât de grav.

  4. Uh, foarte mare adevar!!Nu este bine sa tii copilul supravegheat in orice clipa, dar nici sa il lasi de capul lui, mai ales in situatii in care s-ar putea sa se intample ceva. Foarte bun articolul!!

  5. Bine le-ai descris. 🙂 Sunt greu de ignorat… Sunt cele care, intre altele, isi pun copii la kk in parc, apoi urla la vreun ametit care trece prin parc cu cainele lui.

  6. Nu pot decat sa ma bucur ca nu intalnesc asa ceva in zonele in care eu ma invart. In parcul din spatele blocului totul este asa cum trebuie sa fie. Nu am vazut sa faca mamicile gesturile alea cu seminte sau alte chestii. Chiar ma bucur ca sunt civilizate si sper ca si cele care fac astfel de gesturi sa se dezvete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *