Spread the love

Bună, draga mea!

Frigul a venit mai repede decât mă aşteptam, iar odată cu el virozele au intrat nepoftite şi ele în decor. Cu imunitatea nu stau deloc bine, iar în sezonul rece, gâtul mai mereu mă supără. De vreo lună am o răguşeală de toată frumuseţea, cred că de vină este şi vremea ba este prea cald, ba prea rece.

Atât eu, cât şi băieţelul meu avem nevoie de un plus de imunitate, de aceea apelăm la tratamente naturiste. Produsele Apidava vin în sprijinul iubitorilor de produse naturale pe bază de miere. Mierea am încercat-o, chiar este 100% naturală, iar dulciurile lor am avut ocazia să le încerc în ultima perioadă prin intermediul Brander.

Fabricate în Franța după o rețetă tradițională, bomboanele cu miere Apidava sunt adevărate delicatese, apreciate pentru gustul și aroma ingredientelor apicole. Nu conțin zahăr, ceea ce e un mare plus, căci sunt dulciuri sănătoase.


Bomboane cu anason

Bomboanele cu anason au un gust interesant, sincer nu am mai gustat astfel de dulciuri, dar îmi plac. Gustul e ușor mentolat, iar mierea îi dă o savoare deosebită.

Anasonul este recunoscut ca fiind:
– benefic în tratarea unor afecţiuni digestive şi respiratorii;
– stimulent al funcţiilor pancreatice;
– antiseptic şi carminativ;
– expectorant în bronşită;
– stimulent în mărirea cantităţii de lapte la femeile care alaptează.

Bomboane cu eucalipt

Dintre cele două sortimente de bomboane, acesta este preferatul meu. Eucaliptul îi dă o aromă mentolată deosebită, ideală pentru gâtul inflamat sau răgușit.

Eucaliptul este recunoscut ca fiind:
– anticonvulsiv, antibiotic, antiseptic;
– stimulent al poftei de mânacare,
– un antidot al febrei;
– cu efect revigorant;
– frecvent întrebuinţat în tratatrea virozelor şi a gripelor.

Miere de mana

Mierea de mană de pădure provine în cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte părţi ale plantelor decât florile (este obţinută de pe frunzele de fag, de frasin şi de stejar), în amestec cu nectarul florilor din pădure.

Este o miere foarte închisă la culoare, aproape neagră, cu un gust pronunţat, uşor amărui. Este singura miere care nu coţine polen, de aceea se recomandă persoanelor alergice la polen.

Personal, mie îmi place mierea de mană, are un gust dulceag-amărui, ușor de tolerat chiar și de copii. Spre deosebire, de o miere obișnuită, mierea de mană este foarte bogată în proteine, aminoacizi şi minerale (Ca, Mg, Fe), de până la 20 de ori mai mult ca alte sortimente. Faptul că este foarte bogată în vitamine, este ideală pentru copii, dar și pentru persoanele anemice.

Mierea de mană este excelentă în această perioadă rece, căci are proprietăți energizante și vitaminizante. Are proprietăţi laxative mult mai puternice decât celelalte tipuri de miere, favorizează eliminarea toxinelor din corp.

Sunt curioasă dacă voi ați încercat produse Apidava?

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

4 comentarii la „Dulciuri sănătoase Apidava

  1. Nu le-am încercat ,dar am auzit că sunt produse foarte bune .Poftă bună și să te bucuri de ele !???

  2. Sincer si eu cred ca aceste produse sunt sanatoase!Inca nu le.am incercat cu toate ca le.am vazut la farmacie!Trebuie sa le incerc mai ales ca acum m.a prins raceala si pe mine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *