Spread the love

Rețelele sociale pun o adevărată presiune pe noi. Toată lumea e fericită pe Facebook. Rar se plânge lumea și bine o face, căci rufele nu se spală în public.

Dar dacă stăm doar să urmărim ce mai face X, Y,Z și stăm să vedem cât de fericiți sunt alții, ajungem să ni se pară că viața noastră e chiar deprimantă. Nu trebuie să cazi în capcana rețelelor sociale, pentru că nimic nu e ceea ce pare. O poză într-un loc exotic, multe mașini, mulți bani nu înseamnă neapărat o viață fericită a celui care postează. Știu, mulți ne dorim ce nu putem avea, dar invidia nu te va ajuta să evoluezi ca om. Din contră, o să fii mereu nefericit, frustrat, gândindu-ne : Dar alții cum pot fi fericiți și eu nu?

Vrei să fii fericit? Nu te mai compara cu alții. Fericirea unei persoane nu constă în lucruri materiale. Ce-i drept, sunt și ele necesare, dar nu atât de importante cât să ne conducă viața. Liniștea, dragostea, mulțumirea pe care le simțim sunt cele care sunt cu adevărat importante. La ce te-ar mulțumi o vilă de exemplu, dacă nu ai avea cu cine să o împarți? La ce te-ar mulțumi o vacanță exotică, dacă nu ai avea cu cine să mergi?

Încetează să te mai compari cu cei care postează pe Facebook o viață de vis. Nu faci decât să te subapreciezi, să te simți inferior, să ți se pară că viața ta e groaznică. Mulți postează pe rețelele sociale din acest motiv ca să demonstreze lui X ȘI Y cât de fericiți sunt ei, când de fapt în viața reală sunt atât de nefericiți. Mulți își trăiesc viața pe Facebook, uitând că viața reală nu se găsește pe internet. Oricine poate fi orice își dorește pe Facebook, de aceea e mai sănătos pentru tine să te uiți la tine și la familia ta, să nu încerci să pari ceea ce nu ești, să fii mulțumit cu ceea ce ai și să apreciezi lucrurile care într-adevăr contează în viață.

Nu te mai compara cu alții. Trăiește-ți viața după propriile tale criterii, după propriile principii. Nu mai lua de bun tot ce vezi pe rețelele sociale, căci o simplă poză nu este egal cu fericire, apreciază ce ai și pe cine ai în viața ta.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

13 comentarii la „Încetează să te mai compari cu alții

 1. Foarte adevărat ,pe facebook ,pe rețelele de socializare suntem foarte fericiți și împliniți ,dar în realitate lucrurile nu stau așa ! 👍👏❤

 2. Foarte frumos acest articol! Din pacate in ziua de azi oameni se ghideaza dupa ce spune lumea si crede ca tot ce se posteaza pe retelele de socializare este adevarat!

 3. Felicitări pentru articol!
  Într-adevăr, comparațiile cu alții nu fac decât rău. Începând cu cei mici și terminând cu cei mari. Trebuie să fii tu și -atât.

 4. Parintii nu ar trebui sa ne compare cu alti copii, asta a fost marea mea problema din copilarie.
  Si cu timpul am invatat, ca eu sa nu ma mai compar cu altii si sa imi vad calitatile.

 5. Oh, da! Daca ai stii cat de mult ma enerveaza cei care incearca sa ma faca cumva etalon de comparatie… mie chiar mi se pare o prostie sa te compari cu cineva indiferent in ce domeniu. Unicitatea este cea care ne face diferiti si speciali.

 6. Foarte adevarat! Oricum oamenii posteaza pe Facebook 90% despre cat de fericiti sunt asa ca nu o sa sti cand sunt tristi, deprimati, suparati. Asa ca e ca si cum te-ai uita la un film cu happy end si crezi ca vor fi mereu asa fericiti.

 7. Asta cred ca lasa copiii cu sechele… Mie cel putin mi se spunea mereu ca nu invat la fel de bine ca si Xulescu si ca nu sunt cuminte ca si Georgescu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *