Spread the love

Câutând-o pe Alaska este romanul de debut al scriitorului John Green. Stilul autorului nu îmi era străin, căci am citit acum ceva timp Sub aceeași stea.

La un roman de debut te-ai putea aștepta să fie sub așteptări, să îi găsești defecte, dar este perfectă din toate punctele de vedere.

Întâmplător am văzut miniserialul Căutând-o pe Alaska, mi-a plăcut povestea, și am decis că e timpul să citesc cartea lui John Green.

Miles Archer, un adolescent singuratic este pasionat de ultimele cuvintele ale oamenilor, iar pe premisa ultimelor cuvinte ale lui F.Rableais ,, Merg să caut Marele Necunoscut, el dorește să găsească acest necunoscut. Având o viața banală, hotărăște să se transfere la Liceul Culver Creek, care are internat, pentru a găsi răspunsuri la întrebările sale.

Aici se împrietenește cu colegul său de cameră, Chip Martin poreclit Colonelul, care îi urăște pe bogătași. Prin intermediul lui, o cunoaște pe Alaska o adolescentă rebelă, foarte frumoasă, dar enigmatică. Cei doi, Colonelul și Alaska, ajutați de Takumi, pun la cale o serie de farse împotriva bogătașilor liceului.

Miles, care este poreclit acum Rotofeiul intră în gașca lor, și dintr-o dată o nouă lume se înfățișează în fața lui.

Cartea se învârte în jurul Alaskai Young, o tânără inteligentă, pe alocuri tristă sau ireascibilă, preocupată de cuvintele lui Simon Bolivar: ,, Cum o să mai ies eu din labirintul acesta? Miles se îndrăgostește de Alaska, dar nu reușeste să aibă o relație cu ea, tocmai de aceea când Alaska moare, regretele îl cuprind. Alaska devenise pentru Miles Marele Necunoscut, iar moartea ei, îl face să se maturizeze rapid. O serie de întrebări se nasc în grupul lor de prieteni o dată cu moartea ei: oare s-a sinucis, oare vor putea să treacă peste moartea ei, oare puteau să o salveze? Oare cum vor putea să iasă din labirint, să găsească drumul, să treacă peste suferință și durere?

Vă invit să citiți cartea pentru a afla răspunsurile la întrebări, și să descoperiți alături de Miles Marele Necunoscut. Cartea o puteți găsi pe Libris la prețul recomandat de 39 lei

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

20 de comentarii la „Căutând-o pe Alaska-John Green

  1. Eu am vazut filmul si sincer m-a marcat! A transmit atat de multa emotie! Sunt curioasa cum trateaza si cartea subiectul respectiv 🙂

  2. Pare interesanta cartea dar nu e chiar genul meu. Imi place cum ai prezentat povestea si o sa caut si alte recomandari. Sunt sigura ca o sa gasesc ceva pe gustul meu, imi place mult sa citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *