Spread the love

Peste câteva zile, Evelyn va împlini 4 luni. E absolut fascinant cât de repede trece timpul și cât de mult se schimbă un pui de om de la zi la zi. Cumva, vreau să nu crească prea repede și să mă bucur de această perioadă superbă.

Cu greutățile inerente, ador perioada aceasta de bebelușeală. Încă se mai trezește de 2 ori pe noapte, cam la 2-3 și 5-6, au fost nopți când nici nu s-a trezit, depinde la ce oră adoarme seara.

Ziua e foarte activă, și nu doarme foarte mult, dar recuperează noaptea. E un bebeluș foarte liniștit, nu plânge când îi e foame, doar începe să se agite (sunt o norocoasă). Noaptea la fel, se trezește și mănâncă mai mult adormită, apoi se culcă la loc.

A început să râdă, ceea ce ne amuză pe toți, azi de exemplu când i-am schimbat pampersul și am atins-o pe burtică a început să râdă. Te topești, nu alta. Capul nu și-l ține foarte bine, dar e destul de ambițioasă. E foarte curioasă, foarte atentă. Se joacă cu mânuțele, bagă tot în gură, dar absolut tot. E cea mai mare plăcere a ei să bage mâinile în guriță, și am citit că e ceva normal pentru ei, își descoperă corpul în acest fel.

La controlul de 3 luni, avea 5,5kg și vreo 61 de cm, și e în parametri normali, urmează vaccinul de 4 luni curând.

CÂTEVA SFATURI PENTRU MĂMICI:

1. Nu cumpărați foarte multe haine, va ieși foarte repede din ele. Evelyn deja e la măsura 68 (3-6 luni), cele de 3 luni nu îi mai vin.

2. Mergeți lunar la pediatru. E important să vedeți dacă se dezvoltă normal pentru vârsta sa, plus că primiți și sfaturi. De exemplu, nouă pediatra ne-a arătat ultima oară ce exerciții fizice să facem cu ea, pentru a o ajuta.

3. Un balansoar e foarte util atunci când ești singură acasă, și trebuie să mai faci și lucruri casnice. Noi avem acest balansoar și e foarte util, îl pun în bucătărie, o așez în el, are sistem de prindere, și așa e în siguranță, iar eu îmi pot face treburile. La cel mare n-am avut, și chiar stăteam în dubii dacă să îmi iau sau nu, și am făcut cea mai bună decizie. E foarte încântată să stea în el. Am și un cod de 15% reducere pe babyneeds.ro cu codul ellaf15

4. ODIHNEȘTE-TE!! E o perioadă în care prioritatea e bebelușul tău, așa că el are nevoie de o mămică fericită și odihnită. Nu trebuie să te dai peste cap, cu toate treburile casnice, încearcă să le faci pe toate așa cum poți.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

10 comentarii la „Primele 4 luni cu bebe

  1. Este o scumpete de prințesică ,nu am avut balansoar nici la o fetiță ,dar cred că este foarte bun ,eu le-am avut foarte rele cât au avut colicii ,până la vreo 4 luni de zile le puneam în căruț și zgâlțâiam cu un picior în căruț ptr.a o legăna și așa stăteam cu ele de făceam mâncare ,de făcut baie șu ce mai aveam de făcut făceam mai mult noaptea când dormea ,că ziua doar pe picioare le culcam și cum le dădeam jos imediat simțea și se trezea .Ești o norocoasă în privința asta ,creștere ușoară în continuare draga mea ,merge foarte bine la aproape 4 luni cât are prințesica .

  2. Daca ma gandesc retrospectiv, balansoarul asta mi-ar fi fost foarte util, as fi stat linistita sa fac diverse treburi, in loc sa ma ingrijorez mereu ce o mai face in patut.

  3. Sa iti creasca mare si sanatoasa!
    O sa urmeze si multe alte clipe memorabile cu siguranta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *