Spread the love

Bună, dragilor! Se spune că totul devine posibil atunci când crezi în visurile tale. E nevoie de speranță, de încredere în forțele proprii, dar când vine vorba de visuri, e important să muncești pentru ele. Nimic nu vine de-a gata.

Anul acesta, am publicat a doua mea carte. ! O carte care am început-o acum vreo trei ani, și am abandonat-o mai mereu. Subiectul cărții mi-a venit în urma unui vis. Știu, o să ziceți că sună ciudat, dar așa a fost. Eram într-o perioadă în care nu știam ce să mai scriu, editurile mă refuzau, iar eu doream să închei socotelile cu scrisul. Și atunci am avut acel vis. Atât de real, atât de intens, încât primele pagini am descris trăirile acelei femei. Nu știam încotro voi duce povestea. Nu știu cum sunt alți autori, dar la mine se înfiripă povestea pe măsură ce scriu, am o idee de ansamblu, dar nu pot spune că mă țin de ea.

Povestea din 2018 pe care am scris-o a fost baza a ceea ce a urmat în 2021. Îmi doream să colaborez cu o editură care să mă susțină, cu o echipă de oameni care să mă îndrume, să îmi spună aici e bine, aici nu, taie, adaugă, modifică. Nu mă consider o scriitoare talentată, mai degrabă una care muncește, pentru că în acest domeniu din punctul meu de vedere e nevoie de muncă. Multă muncă! Recitind ce am scris în 2018, da, nici mie nu îmi plăcea, pentru că în timp mi-am îmbunătățit scrisul. E o permanentă evoluție, de a căuta cele mai potrivite cuvinte, e o luptă cu tine, de a da tot din tine și de a pune pe tavă cititorului totul.

Mă bucur enorm de mult că am găsit editura potrivită. De departe gândul de a le face reclamă celor de la Literpress Publishing, deși merită nu 100%, ci 1000%. Fără ei, Prodigium ar fi stat și acum într-un folder din laptopul meu. Mi-au ghidat pașii, au fost acolo lângă mine, ca să îmi spună cu un ochi critic ce e bine și ce nu e bine. Îmi spunea Iasmina Coman, că ei la editură nu scriu cărți, dar sincer, se pricep al naibii de bine la a vedea potențialul unei cărți, la a îndruma scriitorul.

Îmi doresc ca Prodigium să ajungă la sufletele voastre, să vă placă povestea. Nu o să vă povestesc subiectul, vă pot spune că nimic nu e ceea ce pare în carte, că povestea protagonistei, Angeline, ascunde secrete tulburătoare.

Știu că românii fug de cărțile autorilor români. Poate pentru că s-a publicat multă maculatură în ultima perioadă, și există acea reticență sau poate pentru că preferăm să cumpărăm doar din import? Nu zic să cumpărăm doar autori români, dar dacă noi nu se susținem noi între noi, cine o s-o facă? Mă rog, e un subiect amplu, ideea este că niciun autor român nu trăiește din scris, dar pentru mine să văd cartea mea la cineva e cea mai mare bogăție. Public doar pentru sufletul meu, și au fost dese momentele în care am zis că nu mai scriu. Că mă opresc. Dar cumva, scrisul nu mă lasă. Mereu revin la el.

Dacă vrei să descoperi povestea Prodigium, te invit să comanzi cartea

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

13 comentarii la „Prodigium- povestea din spatele cartii mele

  1. Sincer?Din tot ceea ce ai spus mai sus,reiese ca esti o persoana ambitioasa si plina de speranta!Felicitari multe!

  2. Chiar sunt foarte curioasă de această carte ,cu siguranță imi va plăcea și te felicit pentru toată munca depusă ,îmi dau seama că ai muncit mult pentru a reuși să publici aceste cărți ,dar dacă este ambiție reușești tot timpul .

  3. Sa nu renunti. Întotdeauna merita sa lupți pentru visul tău și întotdeauna vei găsi pe cineva care sa creadă în el.
    Cred ca ți-am spus, dar pur și simplu ador coperta.

  4. Cat de interesanta este cartea. M-ai facut tare curioasa in privintas ei si imi doresc s-o citesc si eu. Oricum ar fi, te felicit pentru cea de-a doua carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *