Spread the love

Cântecul lacului

Autor: Dan Bițuică

Editura: LiterPress Publishing

Colecția: Foxglove

Număr pagini: 318

An apariție: 2020

Gen: polițist, mister

Primele capitole din roman în care facem cunoștință cu viața lui Josh Diker, personajul principal nu te vor pregăti pentru ceea ce urmează. Nici nu știi când te vei trezi în mijlocul unui adevărat mister, plin de apariții supranaturale, crime și personaje dubioase.

Scris la persoana I, stilul autorului este simplu, dar complex și acaparator. Am remarcat ușurința autorului de a descrie, astfel că ai impresia că te afli acolo în munți, la cabană, pe malul laculului, urmărind din umbră viața personajului principal: Josh Diker.

Scriitor celebru, divorțul de soția sa, Emma îl aruncă pe Josh în patima alcoolului. Dezamăgit, încercând să găsească resurse în el pentru a scrie un nou bestseller, nu reușește decât să îi ofere editorului său, romane mediocre.

Rămas fără bani, inspirație, și presat de Ben, editorul și prietenul său să îi aducă un roman demn de talentul său, se refugiază la cabana bunicului său din Sioux Falls, locul copilăriei sale. Într-o aparentă liniște, lucrurile încep să prindă contur, și Josh reușește pas cu pas să găsească resurse în el pentru a se reface fizic și psihic.

Întoarcerea acasă este o reîntoarcere în trecut, iar Josh își amintește cu drag, de bunicul său Morgan, ființa care i-a marcat copilăria, și aparent viața. Își amintește de moartea unchiului său Josh la vârsta de 13 ani, găsit înecat în lac, eveniment care o transformă pe bunica sa. Aceasta începe să aibă un comportament bizar, vorbește într-o limbă necunoscută, și își găsește sfârșitul în lac, la fel ca fiul său.

,,Cât de nedreaptă poate fi viața, îți ia întotdeauna exact persoana pe care o iubeși cel mai mult și de care ai nevoie cel mai tare! Un singur lucru nu-ți poate lua: amintirile de care vei scăpa doar atunci când vei pleca, inevitabil, cu ele spre ceruri, căutând printre stele persoana iubită. ”

Liniștea lui Josh este tulburată de apariții misterioase, observă urme de pași în jurul cabanei, dar și silueta unui indian-spirit care se deplasează cu o viteză uimitoare. Atunci când găsește în pădure pagini dintr-un jurnal, întregul univers îi este dat peste cap. Află că Morgan, bunicul său nu ar fi bunicul lui adevărat, și că cineva le-ar fi luat viața unchiului și bunicii sale. Este hotărât să descopere criminalul, dar nu are nicio pistă.

Șeriful Sam tot dă târcoale pădurii și zonei, aparent pentru a-și face meseria.

Încărcat de misticism, romanul prezintă și povestea indienilor Sioux, aflăm despre o presupusă comoară a acestora, descoperim o grotă care ar fi aparținut lor.

Când în scenă își face apariția Luana, o frumoasă indiancă, descoperim secrete tulburătoare despre viața grea a indienilor din rezervație. Între cei doi se înfiripă o relație de iubire, iar Josh pentru prima dată după foarte mult timp, simte că și-a regăsit liniștea și împlinirea.

Reîncepe să scrie și simte că are o poveste bună, iar Ben îl încurajează să continue povestea. Criminalul este însă pe urmele lui Josh, iar viața lui este pusă în pericol. Când un banal accident se dovește o tentativă de crimă, ajutat de Ben, Josh apelează la sprijinul FBI-ului.

Violuri, crime, spirite ale indienilor, FBI, toate conturează un thriller polițist care te va prinde în mrejele sale, și nu vei mai lasă cartea din mână până nu vei descoperi criminalul.

Vă recomand cu drag această carte, pe care o găsiți aici.

Dan Bițuică este un autor român de valoare, care are multe de spus în literatura română contemporană.

Toate cărțile editurii LiterPress Publishing sunt disponibile aici și le puteți achiziționa până pe 31 martie cu o reducere de 25%

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

17 comentarii la „Recenzie: Cântecul lacului- Dan Bițuică

  1. Deja m-a captivat cartea numai dupa rezumatul tau, cred ca o comand si eu. Multumim de recomandare!

  2. Toate cartile pe care le-am citit si au cuvantul „lac” in titlu au avut ceva aparte. Multumesc pentru recomandare

  3. Mi se pare tentantă cartea Cântecul lacului – Dan Bițuică. Am descoperit motive care m-au determinat să o trec pe lista, pentru că-mi doresc să o citesc.
    Mulțumesc pentru recomandae!

  4. Eu citesc foarte rar dar mi-a placut foarte mult ceea ce am citit si am simtit foarte mare emotie pentru cateva clipe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *