Spread the love

Chiar nu știu cum a trecut timpul, iar Evelyn crește văzând cu ochii. Acum are 5 luni jumătate.

A început să se întoarcă pe burtică cam de la 4 luni și ceva, și îi face mare plăcere să stea astfel. Evelyn gângurește mai mult, uneori mai gălăgios. Când nu mai vrea lapte, se sucește, întoarce capul și e semn că gata s-a umplut ghiozdănelul. Nu sunt semne că i-ar da vreun dinte, dar bagă tot în gură, iar suzeta uneori o cioflăie, bănuiesc că poate cumva, îi dau dinții și are un anumit disconfort.

Fiind alimentată artificial de la naștere, diversificarea am început-o puțin mai devreme la sfatul pediatrei. Nu îmi săriți în cap, fiecare își crește copilul cum consideră. Nu vă dau sfaturi în acest sens, despre când, cum să începeți diversificarea, nu vă luați după grupuri, sfaturi etc, cel mai bine cereți sfatul pediatrului care i-a urmărit evoluția de la naștere. În cazul ei, am început cu legume, cu regula aceea de testare de 3-4 zile a unui aliment nou introdus. Repet, nu dau sfaturi!

La 4 luni i-am făcut vaccinul și a plâns cum nu a plâns în 4 luni de zile. 🙂

Îi place mult să mergem afară, doarme foarte bine la aer. Se mai trezește o dată pe noapte pentru o porție de lapte. E un copil chiar liniștit, nu plânge, nu adoarme legănată în brațe decât atunci când e foarte obosită, iar pentru asta sunt atât de recunoscătoare. Ziua nu doarme foarte mult, dar cel puțin recuperează noaptea.

E energică, zâmbește când ne vede, râde, singurul lucru care nu îi convine e mersul la doctor: plânge când mergem la pediatră. De când a făcut vaccinul de 4 luni a căpătat această reticență, sperăm să scăpăm de ea. La hainuțe poartă tot măsura 68. O mai pun ușor între perne să stea în funduleț fără a o forța și fără a o ține mult, și e încântată să stea așa.

Cam asta ar fi evoluția ei.

Aveți grijă de voi! Vă mulțumesc pentru vizită!

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

One thought on “Primele 5 luni cu Evelyn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *