Recenzie: Aripi de gând- Vero Budea, Rodica Pușcașu

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Aripi de gând

Autori: Vero Budea, Rodica Pușcașu

Editura Literpress Publishing

Colecția Lirio Calla

Pagini: 158

Gen: poezie

Anul apariției: 2020

,,Arta de a exprima prin versuri anumite stări, de a descrie locuri sau sentimente este încântarea celor ce sunt îndrăgostiți de poezie. Aripi de gând este un volum special care conține viziunea diferită a două poete unite prin frumusețea cuvântului.
Cuvântul îmbracă emoțiile și le armonizează după culorile sufletelor iubitoare de poezie. Prin vers, sufletul se descătușează și apoi se înalță.”

Mai citim poezie în 2021? Nu știu, dar ar trebui. De ce? Pentru că poezia e hrană pentru suflet, e adiere de primăvară în iarna sufletului, e curcubeul care aduce speranță.

Mi-a făcut plăcere să descopăr creațiile lirice a două doamne minunate: Vero Budea și Rodica Pușcașu în volumul de poezii ,,Aripi de gând” apărut în 2020, la editura Literpress Publishing, volum pe care îl găsiți aici.

Pline de emoție, poeziile lor ne transmit atâtea stări, atâtea trăiri. Pentru mine, poezia tot timpul a reușit să facă ceea ce proza nu reușește în totalitate, să transmită stări în doar câteva cuvinte.

În prima parte a volumului facem cunoștință cu versurile doamnei Vero Budea și pătrundem alături de ea ,, În lanul cu versuri.

,,Multe din versurile acestui volum au fost inspirate de fotografii. Am adăugat emoțiile transmise și a ieșit ce tocmai ați citit. Tristețea, tonurile gri ale unor poezii sunt specifice stărilor prin care oamenii au trecut în anul 2020. spune poeta Vero Budea.

De la iubire, până la tristețe, bucurie, izolare, ploi de mai, Vero Budea ne inundă cu sentimente:

Caut/Ochii care nu se văd/ Uit/Vocea ce nu o aud/Văd/ Chipurile trecutului/ Strig/Oameni care nu mai sunt/Iubesc/ Și atunci când lumea mă urăște. (Aripi de gând)

A doua parte a volumului este dedicată versurilor doamnei Rodica Pușcașu. Pășim cu emoție, în volumul: ,,Într-o seară, cuvintele…

,,Poeziile mele se aștern seara, atunci când ritmul agitat al vieții se liniștește. ” declară poeta.

Într-o atmosferă romantică, cuvintele se întrepătrund în serile de vară, sub clar de lună, cu adieri de rouă, cu tresăriri de inimă :

,,Oamenii spuneau vorbe, noi rosteam inimi./ Ei respirau aerul/ Noi îl scriam în note. /Pe portativ, numai noi alcătuiam melodii/ În univers, oamenii erau ocupați să trăiască. /Numai noi iubeam,…/” (Pierdere)

Nu uitați, citiți românește și susțineți autorii români.

Volumul de poezii se găsește aici

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

One thought on “Recenzie: Aripi de gând- Vero Budea, Rodica Pușcașu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *