Spread the love

Autor: Nina Marcu

Editura: LiterPress Publishing

Colecția: PrimRose

Număr pagini: 510

An apariție: 2020

Gen: Romance

Un stil impecabil, cursiv, ispititor în care se simte talentul, dar și munca de o viață în slujba condeiului, așa aș putea să rezum în câteva cuvinte stilul scriitoarei Nina Marcu.

Nu am citit foarte mulți autori români, dar mi-am propus să schimb acest aspect. Știu că există această reticență fată de ei și acea replică: Autorii români nu scriu bine. Nina Marcu scrie foarte bine, jonglează cu fiecare literă, semn de punctuație, cuvânt în parte, creând o poveste care dă dependență.

Povestea Amei și a lui Andrei din romanul Destinul sărută de 3 ori este o poveste atipică de iubire. Când spun atipică, mă refer la faptul că ei se descoperă unul pe celălălt prinși într-un război care nu este al lor. Pornesc cu stângul în relația lor, datorită intrigilor celor din jur, dar destinul are pregătite alte ițe pentru ei.

Societatea românească actuală este impecabil construită și relatată de autoare. Suntem martori la corupție, minciuni, secrete de familie, întâlnim personaje din toate categoriile sociale.

Fiecare personaj din punctul meu de vedere este un deliciu, la propriu și la figurat. Cred că cel mai mult mi-a plăcut Carla, deși nu este un personaj principal, este un fel de BIG BROTHER care le știe pe toate și le vede pe toate.

Ama revine în țară după 4 ani pentru înmormântarea tatălui ei. Decide să rămână pentru a rezolva problemele care au îndepărtat-o atunci de mama ei și au determinat-o să plece definitiv din țară. La televiziunea Alma4 se fac angajări, iar ea decide să își depună CV-ul pentru un interviu, având în vederă experiența ei în presa scrisă din Madrid și a faptului că aici îl va întâlni pe Sașa, omul de televiziune pentru care ea are o pasiune. La interviu, este însoțită de fratele ei, Gabi Dumbrăveanu, fotbalist celebru, prilej pentru Sașa să fabrice o știre de cancan.

Andrei Petrescu, directorul televiziunii, o tratează ca pe o pițipoancă, la sfatul lui Sașa, fratele său geamăn dizigot. Acesta o dezinformează, menționând că este o femeie întreținută de Gabi Dumbrăveanu. Când pe post încep să ruleze imagini și informații denigratoare la adresa Amei, care este considerată o ușuratică, o altă pițipoancă de-a fotbalistului Gabi Dumbrăveanu, lucrurile încep să se degenereze.

Andrei Petrescu află adevărul și regretă amarnic comportamentul său. Văzând imaginile cu ea la TV, el dorește să o angajeze pe Ama la televiziune în rolul de prezentator TV, însă conflictul dintre cei doi atinge cote maxime. Omul de piatră cum este numit de angajați, începe să o vadă cu alți ochi pe Ama, și se îndrăgosteșe de ea. Ama, deși îl urăște, disprețuindu-l pentru comportamentul său, destinul face ca ei să petreacă timp împreună, și ea, începe să descopere o altă față a lui Andrei.

Cei doi sunt prinși fără voia lor într-o poveste care va descătușa secrete de familie, va țese intrigi, va stârni furtuni. Familiile celor doi nu sunt de acord cu o posibilă relație dintre cei doi, deoarece atât părinții lui Andrei cât și mama Amei au un secret comun.

,, Bunică-ta are dreptate când spune că el, destinul ăsta, își face propria cale, își alege, după cum îi tună, oamenii, îi sărută, cu patimă și foc, de vreo trei ori, își scrie, azi, pentru mâine și pentru ieri, propriile-i povești. ”

Ama are o relație complicată cu mama ei, pe care nu o poate ierta că a făcut un copil cu un alt bărbat. Iulia, sora Amei este o adolescentă rebelă, care va începe o relație periculoasă tocmai cu tatăl lui Andrei. Nici în familia lui Andrei, lucrurile nu stau atât de bine, conflictele fiind la ordinea zilei.

Dacă cei doi vor rămâne împreună în ciuda furtunilor din viața lor rămâne să citiți cartea. V-o recomand cu încredere. nu veți regreta.

Destinul sărută de 3 ori se găsește aici cu o reducere de 20%, valabilă până pe 5 mai. De-abia aștept să citesc și volumul al 2-lea.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

2 comentarii la „Destinul sărută de 3 ori- Nina Marcu

  1. Foarte faină cartea ,poate voi reuși să o citesc și eu cândva .Imi place recenzia pe care i-ai lăsat-o .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *