Ispita călugărului-L.C.Sima-recenzie

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Autor: L.C. Sima

Editura: LiterPress Publishing

Colecția: PrimRose

Număr pagini: 192

An apariție: 2021

Gen: Romance – Sexy, tensiune, emoție

O avalanșă de sentimente te încearcă atunci când citești cartea, te emoționează, te sensibilizează, te face să te revolți pe alocuri. O lectură care dă dependență.

Titlul și coperta te duc în zona de erotic, dar nu vă așteptați la o lectură +18, nici vorbă de așa ceva. Este erotism, dar într-o formă deosebită, care m-a dus cu gândul la marii clasici.

Este o poveste pe care am savurat-o din plin, și din care îmi doresc mai mult, de-abia aștept și volumul al doilea.

Autorii români nu scriu bine, cam aceasta este mentalitatea la noi, nu-i așa? L.C.Sima este unul dintre cei buni, cei mai buni, aș putea spune că este în lista mea de autori români contemporani preferați.

Destine încâlcite, încercarea de a evada din tenebrele trecutului, trădare și iertare, aripi frânte pe un cer al dorințelor poate prea înalt. Luca și Ema, două personaje complexe. El, prea simplu și prea bun. Ea, prea sofisticată, prea temătoare. Dar cine se poate lupta cu chemarea destinului? Amândoi fac alegeri. Uneori dureroase. O lectură în care cititorii se pot regăsi în frământările personajelor. Finalul poveștilor de iubire este… neașteptat.

Personajele principale: Luca și Ema sunt două extreme care se atrag. El, șoferul, băiatul simplu de la țară, ea, femeia independentă, cu studii superioare și un job bănos. Doar că aparențele înșală, iar Ema descoperă în Luca, o înțelepciune aparte, un om citit, inteligent.

Viața lui Luca nu a fost niciodată ușoară, provenind dintr-o familie fără posibilități materiale, cu un tată alcoolic, crește cu multe lacune în sufletul său. Atât el, cât și frații săi pleacă în lume pentru a-și face un rost. El se angajează la oraș, și găsește refugiu în cărți. Când tatăl său o omoară pe mama lui și pe cei doi frățiori, durerea e cumplită, nu înțelege de ce Dumnezeu îl pedepsește astfel, ca mai apoi să spună: N-are Dumnezeu niciun amestec în asta, o replică pe care o veți întâlni mult în carte.

Când devine șofer la firma la care lucra, o întâlnește pe Ema, dar facem cunoștință și cu alte personaje.

Ema este o femeie realizată, nu îi lipsește nimic și totuși nu a iubit niciodată. Este un adevărat tsunami așa cum o descrie prietena ei Iulia. Își iubește foarte mult nepoții și copiii prietenei sale, ca o încercare de a compensa lipsa unei familii.

Luca intră în viața ei, dar și a prietenilor săi, și toți găsesc în el, un om bun, echilibrat, inteligent, un confident. Ema începe să îl vadă cu alți ochi, și fără să realizeze foarte bine, se îndrăgostește de el.

Iulia- prietena Emei este preocupată de cariera sa de avocat și din cauza aceasta familia devine pe ultimul lor.

Laura- sora Emei este total diferită de aceasta, dar oare este deși are o familie este ea atât de fericită?

,,O iubea cum nu iubise nicio femeie, dar durerea neputinței de a se împotrivi devenise pentru viața sentimentelor ceea ce este inexistența instinctelor pentru viața animalelor în sălbăticie.”

Ce se va întâmpla cu povestea celor doi? Finalul este total neașteptat. O carte pe care o recomand din tot sufletul. O poveste despre iubire, dezamăgire, resemnare, revoltă- un carusel de emoții.

Cine este L.C.SIMA? Un nume, un pseudonim, un om care respiră literatură, un adevărat maestru al cuvintelor. Felicitările mele!

Aștept cu nerăbdare volumul al doilea.

Cartea se poate găsi aici

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

3 comentarii la „Ispita călugărului-L.C.Sima-recenzie

  1. Din tot ceea ce ne.ai povestit aici mi se pare ca este o carte foarte interesanta si placuta!
    Multumim frumos pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *