Recenzie: Mireasă de sacrificiu- Ioana Mihaela Curaleț

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Titlu: Mireasă de sacrificiu

Gen:Historical romance – dragoste, intrigă. Un bărbat nemilos. O femeie curajoasă

Autor: Ioana Mihaela Curaleț

Editura: Literpress Publishing

Colecția: PrimRose

Număr pagini: 172

An apariție: 2021

Poveștile de dragoste sunt în topul preferințelor mele și nu aș refuza niciodată să citesc un romance, cu atât mai mult dacă este vorba despre un historical romance. De când a apărut coperta cărții, am fost foarte curioasă să descopăr romanul Mireasă de sacrificiu de Ioana Mihaela Curaleț.

Am fost plăcut surprinsă să citesc o poveste foarte bine scrisă, cu o intrigă inedită, plină de suspans.

Când ducele de Starlight află de la prietenul său Ambrose despre tâlharii care răpesc soțiile oamenilor influenți, în schimbul unei recompense substanțiale, ei pun la cale un plan pentru a da de urma răufăcătorilor. Din păcate, toate femeile sfârșesc prin a fi ucise, de aceea Ambrose îngrijorat că și soția sa ar sfârși la fel, îi cere ajutorul prietenului său.

Willem Drake, duce de Starlight, este un burlac râvnit de toate femeile din Londra, dar nu are de gând să se căsătorească prea curând. Povestea lui Ambrose îl pune pe gânduri, și atunci hotărăște să își ia o soție banală, căreia nimeni să nu îi ducă lipsa dacă ceva rău i s-ar întâmpla.

Joanne Bright este nevoită să își facă un debut în societate, pentru ca după moartea tatălui său să nu rămână pe drumuri. La vârsta de 23 de ani, este considerată deja fată bătrână. Tatăl său o trimite la mătușa sa lady Penrose din Londra, dar aici este văzută ca pe o tânără fără maniere, o țărăncuță doar pentru că a crescut în Norfolk, la țară.

Ducele o găsea complet dezagreabilă. Nu fusese înzestrată nici cu frumusețe, nici cu istețime.

Joanne nu dorește să se căsătorească, ci visează să călătorească. Viața la oraș și societatea engleză i se pare superficială, plină de prejudecăți și tot ce vrea e să ajungă mai repede la tatăl său. Știe însă că trebuie să se căsătorească, astfel va rămâne pe drumuri.

La primul bal al sezonului, atrage atenția ducelui de Starlight, pentru că la prima vedere pare o femeie ștearsă, o țărăncuță căreia nimeni nu i-ar duce lipsa dacă ar dispărea inopinant. Ducele hotărăște ca ea să îi fie soție, o ,,mireasă de sacrificiu. pentru a atrage atenția răufăcătorilor care ar răpi-o în schimbul unei recompense. Joanne simte că ducele nu e îndrăgostit de ea, dar acceptă căsătoria, conștientă că o altă variantă nu are.

-Domnișoară, te comporți de parcă ar fi o crimă ca ducele să fie îndrăgostit de tine!

-Nu, doar că nu am simțit că ar fi sincer în totalitate. Nu e îndrăgostit. Nici nu știe ce e aia dragoste. Mă rog, nu la cea care visează o femeie.

Primele zile de tineri însurăței sunt o adevărată aventură și pe alocuri chiar amuzantă. Pentru că Joanne află de planul soțului ei, ea nu dă înapoi, dar în același timp se folosește de plantele sale pentru a-l adormi pe duce, pentru a scăpa de posibilele lui avansuri. Joanne nu este deloc așa prostuță, din contră dovedește o înțelepciune aparte, un simț moral deosebit și o empatie ieșită din comun. Ce am admirat cel mai mult este curajul ei, pentru că deși află de planul soțului său, este hotărâtă să fac tot ce îi stă în putință pentru a-i descoperi pe bandiți și în acest fel de a scăpa viitoarele femei din societatea bună de o soartă crudă.

Deși Willem, o vede la început ca pe o tărăncuță, el descoperă pas cu pas o altă față a ei, și nici nu bănuiește că inspida lui mireasă se va dovedi o femeie curajoasă, inteligentă, cu adevărate principii morale. De la dezgust la dragoste e doar un pas.

Recunosc că nu mă așteptam la atâtea aventuri într-o carte de romance, și nu intuisem nicicum, că eroina noastră va avea foarte multe talente: să își schimbe vocea, cunoaște utilitatea plantelor. Pagină cu pagină, suspansul crește, și Joanne devina ținta acelei bande, care o urmărește la fiecare pas. Willem alături de Ambrose duc pe cont propriu ancheta lor, dar Joanne are și ea un plan al ei.

Ce se va întâmpla cu Joanne și Willem? Va scăpa Joanne din mâinile celor care vor să o răpească?

Dacă vă așteptați la o carte siropoasă să vă ștergeți din minte acest aspect, chiar dacă are iubire, nu este acea poveste tipică. Din contră, are suspans, mister, dar și dragoste, dozate foarte bine pentru a crea o poveste pe care nu o veți putea lăsa din mână.

Cartea se găsește pe LiterPress Publishing și se poate comanda aici.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

13 comentarii la „Recenzie: Mireasă de sacrificiu- Ioana Mihaela Curaleț

  1. Mireasa de sacrificiu cred că este cartea de a cărei lectură mi-ar plăcea să mă bucur.
    Muțumesc pentru recomandare!

  2. Mă bucur să descopăr autori români, am pus cartea pe listă, mi se pare interesantă 🙂

  3. Pare o carte interesantă, cu o altfel de poveste, mi-ar plăcea să-i aflu deznodământul!

  4. Imi plac povestile de dragoste, dar faptul ca abunda in mister, e mai mult pe placul meu! O sa vreau si eu sa citesc recomandarea ta.

  5. Cat de faina pare! Chiar ti-am citit cu interes recenzia si am pus cartea pe lista de dorinte.

  6. Sincer eu citesc foarte rar si sigur nu e placut sa auzi acest lucru,dar cand citesc recenzia unei carti citita de tine,imi place enorm de mult!Multumim frumos!

  7. M-a atras in primul rand datorita recenziei tale… dar sunt convinsa ca va fi o lectura mai mult decat interesanta pentru mine! Multumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *