Recenzie: Registrul domnului Carvet-George Moisi

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Registrul domnului Carvet de George Moisi- o avalanșă de acțiune care te va prinde în mrejele sale de la primele pagini.

Titlu: Registrul domnului Carvet

Gen: Polițist – Unele reguli n-ar trebui încălcate niciodată

Editura: LiterPress Publishing

Autor: George Moisi

Colecția: Foxglove

Număr pagini: 282

An apariție: 2021

M-a surprins plăcut acest roman polițist, prin acțiunea alertă, suspansul la cote maxime și acea umbră de mister, astfel încât am citit pe nerăsuflate cartea. Am avut impresia că vizualizez un film de acțiune foarte bun, care te ține în suspans până la final și așa a fost. Finalul surprinzător a fost fix pe placul meu, acel tip de final care parcă te face să îți imaginezi tu noi scenarii.

Jurnalistul de investigație Ben Toricelli este sunat într-o dimineață de o oarecare Rita Decker, avocată. Mânat de curiozitate, merge la întâlnire. Rita Decker îi propune o sumă uriașă de bani, pentru a lucra la Pro Performance Pharmaceutics, companie producătoare de suplimente pentru sportivi. Compania, acuzată că produsele lor ar fi dus la dezvoltatea de afecțiuni fizice, respectiv insuficiență respiratorie la sportivi de performanță, este nevoită să își deschidă o altă filială în Mexic, și are nevoie de un jurnalist de corporație.

Ben refuză angajamentul, dar chiar și așa este curios să afle ce se ascunde în spatele acestei afaceri. Lucrurile încep să se precipite, iar el pornește o mică investigație pe cont propriu. Observă că este urmărit și realizează că ceva dubios se întâmplă. Când avocata Rita Decker este asasinată și aruncată sub podul Brooklyn, Ben își dă seama că invitația Ritei nu a fost întâmplătoare și își continuă investigația cu privire la acea companie de medicamente.

Găsește un nou prieten și un aliat în persoana lui Darius Peditt, jurnalist, care îl ajută în desfășurarea anchetei. Începe o cursă contra cronometru în care atât Ben, cât și Darius sunt urmăriți și vânați de oameni fioroși în mașini negre. Fiecare mișcare le este anticipată și cei doi nu sunt siguri în cine să aibă încredere. Când viața le este pusă în pericol, cei doi apelează la detectivul Michaels pentru a le proteja familiile. În această ceață densă care se pare că s-a abătut asupra lui Ben, Venice, soția sa este singura rază de lumină.

Ben și Darius trec printr-un adevărat iad pentru a descoperi adevărul, de la urmăriri ca-n filme, la bătăi, tentative de asasinare, dar chiar și așa ei nu renunță, deși alții în locul lor sigur ar fi făcut-o.

,,Își putea simți amicul în dreapta sa, la aproximativ doi metri. Peditt tăcea în continuare, probabil cu maxilarul amorțit de durere. În afara zgomotului respirației sale, niciun alt sunet nu se mai auzea din partea acestuia, semn că nu facea nicio mișcare.”

Un caz aparent banal s-a transformat într-o anchetă de amploare care pas cu pas scoate la iveală secrete ce ar fi trebuit să rămână îngropate. Corupția își va arăta colții și îi va ataca pe cei doi jurnaliști din toate părțile. Doar registrul Domnului Carvet îi poate salva.

Cine este domnul Carvet? Vor scăpa cei doi jurnaliști? Ce se ascunde în spatele afacerii Pro Performance Pharmaceutics?

Un roman polițist excelent care te va ține în suspans pe tot parcurul lecturării sale. Îl găsiți aici, vi-l recomand cu încredere.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

8 comentarii la „Recenzie: Registrul domnului Carvet-George Moisi

  1. De cand am citit titlu am fost sigura ca e vorba despre un roman politist care o sa-mi placa.

  2. Chiar m-ai facut sa-mi doresc de o lectura de genul. Nu am mai citit nimic de genul in ultimul timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *