Spread the love

Într-o lume în care ne pierdem încet, încet valorile, sunt oameni care reușesc să ducă mai departe moștenirea pe care oamenii de aur ai literaturii ne-au lăsat-o. Ludmila Rain nu știu dacă s-a născut poetă, dar respiră poezie prin toți porii.

Volumul Dimineața cu iubire a apărut anul acesta la editura LiterPress Publishing.

Nu au cum să nu te prindă versurile sale într-un dans poetic, în care miza este sufletul tău. Fără să vrei pătrunzi în universul său și descoperi o muzicalitate aparte, un joc al cuvintelor ce te îmbie la mai mult. Poezia este un joc abil de cuvinte și sentimente,  iar Ludmila Rain cunoaște toate regulile jocului. Citind poeziiile sale, m-am lăsat purtată spre nicăieri și peste tot. Am simțit nostalgia din poeziile de iubire, am trăit speranța, dezamăgirea, resemnarea, dorul.

Fiind un volum de debut, te aștepți la mici scăpări, dar am găsit o maturitate și o stăpânire extraordinară a cuvântului scris. Puțini poeți reușesc să răzbată filele cuvintelor și să ajungă în cele mai ascunse unghere ale sufletului. Pentru că da, despre suflet e vorba în poezie. Despre puterea de a da viață cuvintelor și de a te lăsa pe aripi de dor, într-un univers al candorii și redescoperirii sinelui.

Cu gingășie, poeta ne invită într-o lume în care dragostea trece prin diferite stadii. De la dragoste la indiferență, de la suferința și dor, volumul de față este o cartografiere a sentimentelor, un tablou detaliat al frumuseții iubirii. Iubirea un zbor desculț spre cer sau poate doar un înger:

,,Știai că dragostea e înger?

Știai că are pene lungi

Și dacă o ții prea strâns legată

Aripile îi frângi?”

Un volum plin de dor și dragoste, care te îmbie la visare, la redescoperirea emoțiilor pozitive din noi:

,, Mai rămâi o zi, sau două

Sub umbrela mea, când plouă

Eu am soare pentru doi

Și ne zvântă după ploi.”

Te vei regăsi cu siguranță în multe dintre poeziile sale, te vei lasă plimbat prin stări și doruri nespuse, vei savura povești de amor rostite pe aripi de poezie. ,,Bucuria pe care o oferă creațiile acestei minunate autoare e hrană sufletească neprețuită, fiecare metaforă lasă amprenta Absolutului în inima celui ce şi-a deschis-o în momentul întâlnirii cu versul dătător de nemurire. E de neoprit emoția care te copleşeşte atunci când lecturezi versul Ludmilei, e atât de viu şi te pătrunde până în adâncul ființei. Ce poate fi mai înălțător decât să te înalți pe aripi de poezie?”

Dimineață cu iubire reușește să deschidă un portal spre tine, să te îndemne la visare, la iubire, la un zbor printre sentimente în pași de amor.

Este o lectură pe care o recomand tuturor,  pentru că avem nevoie de poezie în viața noastră, avem nevoie de versuri autentice,   care reușesc să vibreze în noi emoție pură.

Volumul se găsește aici și a fost publicat anul acesta la editura LiterPress Publishing

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

One thought on “Recenzie: Dimineață cu iubire- Ludmila Rain

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *