Spread the love

PisiPluș este o invitație către o lume plină de gingășie, joacă,  voioșie alături de un personaj pe care cei mici îl vor îndrăgi. PisiPluș, prieten cu Martinuș este un motan hazliu, pus pe șotii, ale cărui aventuri îi vor încânta pe copii, dar și pe adulți.

Ușor de memorat, versurile autoarei ne deschid poteci pline de dor către copilărie. Ce poate fi mai plăcut pentru un copil decât să învețe prin joc? Poeziile sunt cea mai ușoară cale prin care părinții îi pot introduce pe cei mici în lumea lecturii. Beneficiile vor fi pe măsură: dezvoltarea și îmbogățirea vocabularului cu noi cuvinte, dezvoltarea imaginației, creșterea capacității de comunicare și ascultare, stimularea creativitatea.

E destul de greu să scrii poezii pentru cei mici fără a cunoaște particularitățile de vârstă ale copiilor, fără a le cunoaște micul lor univers.  Ion-Cristea Marilena a reușit să creeze poezii care vor ajunge la sufletele copiilor, cu siguranță. Cu ilustrații frumos realizate de Alexandru Tămaș, cartea autoarei este un prilej de bucurie și cel mai bun exemplu că poezia fără doar și poate, deschide căi nevăzute către visare, către lumi pline de aventuri nebănuite.

Personajul buclucaș, PisiPluș este un motan năzdrăvan: ,,Bună!/ Eu sunt Pisi Pluș,/ Prieten cu Martinuș/, Îl știți, cel din altă carte,/ Plină, plină cu de toate./

Ca mare iubitoare de feline, am citit versurile lui PisiPluș și m-am amuzat descoperind aventurile prin care trece, empatizând cu acesta și imaginându-mi că există undeva, într-un apartament sau o casă, un motănel fix ca el, pus pe șotii și iubit de toată lumea. Autoarea își imaginează lumea văzută prin ochii unui simpatic animăluț, o lume inocentă, plină de haz, iar acest lucru îi va atrage pe copii să descopere aventurile lui PisiPluș.

,,Sunt sigur că ți-ar plăcea
De mine, de m-ai vedea!
Nu-s decât o pisicuță,
Subțirică, înăltuță,
Mănuși albe la mânuțe,
Și-n picioare, șosetuțe!
Ador blana de pe mine
Și acum, mă uit la tine!
Vreau, așa, în felul meu,”

Avem nevoie de astfel de versuri, căci Ion-Cristea Marilena aduce un suflu nou în categoria poeziilor pentru copii și am speranța că într-o zi, acestea se vor regăsi într-un manual de ciclu primar sau citite de o educatoare picilor de grădiniță.

Vă recomand, cu drag acest volum de poezii, va fi o surpriză plăcută pentru orice copil. Îl puteți comanda aici

Ion-Cristea Marilena a mai publicat un volum de poezii pentru copii: Pluș pentru Martinuș care se găsește aici. Cele două volume de poezii au fost lansate în 2021, la editura LiterPress Publishing, iar în portofoliu, autoarea numără și volumul de poezii Îngeri în colivie.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

One thought on “Recenzie: PisiPluș-Ion-Cristea Marilena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *