Quarantena conquistata@ Carantina cucerită@ – Daniela Marchetti

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Quarantena conquistata@/ Carantina cucerită@ este volumul de poeme menit să vindece inimi. Precum menționează și autoarea ,,poezia vindecă”, căci cuvintele au menirea să treacă bariere și să pătrundă în sufletele oamenilor. Depinde doar de noi dacă permitem literaturii să aibă această putere asupra noastră.

Volumul bilingv : Quarantena conquistata@/ Carantina cucerită@ lansat în 2021, la Editura LiterPress Publishing, este semnat de Daniela Marchetti, poetă româncă, stabilită în Italia, îndrăgostită de lumea diafană a literaturii și o adevărată promotoare de cultură și artă.

Raportul dialectic și uneori conflictual cu natura, văzută adesea ca o sursă inepuizabilă de energie mai mult decât o prezență maternă care să fie cultivată mereu cu devotament, pare unul dintre motivlele pentru care lumea întreagă a fost lovită de furia pandemică, obligând persoanele să se confrunte cu ele însele în spațiul unei distanțe impuse de măsurile sanitare.

Enzo Santeze

Volumul de poeme vine ca un pansament pentru rănile pe care acest virus le-a săpat în noi, înstrăinându-ne de noi, de ceilalți. Cum am mai putea găsi calea spre sufletul nostru, dacă nu încercând să ne dăm un reset, să privim mai atent în interiorul nostru, pentru a găsi din nou speranța de a merge mai departe?!

Toată planeta a fost copleșită de consecințele virusului care a venit precum un musafir nepoftit, refuzând să mai plece. Vom învață să trăim cu el sau îl vom cuceri?

Autoarea ne invită să facem o incursiune în sufletul nostru, să vedem dincolo de teamă și fricile inerente și să depășim toate barierele mentale. În fond, e vorba doar de noi și puterea noastră de a ne vindeca. O lume incertă, bântuită de moarte și boală, ne-a determinat mai mult ca oricând să privim înăuntrul nostru.

Fiecare vers expiră sentimente puternice, emoții menite să trezească în noi o rază de lumină. ,, Supraviețuim unde există doar multă iubire. Să iubim, sa sperăm,  să credem. ” ne îndeamnă Daniela Marchetti.

Cuvântul are menirea să vindece, să elibereze, literatura în toate formele ei are acea funcție cathartică cu un unic scop: purificarea sinelui. Poeta, Daniela Marchetti urmărește printre cuvinte ce îmbracă emoții, descătușează stări, să te prindă între mrejele sale și să te facă martor la un spectacol literar inedit. Izolarea- laitmotivul acestui volum este doar o etapă către drumul nostru către renaștere.

,,literele compun
imaginea revărsată-n
nimbul zilei
sub forma lacrimei „

,, De aceea Daniela Marchetti, poetă româncă care are o relație privilegiată cu Italia, confirmată și de rezidența sa pe dealurile regiunii Friuli, la San Daniele, pune în titlul volumului său de poezie, după carantină, nume emblematic și semnificativ al unui itinerariu conceptual care stă la baza operei, simbolul @ care apropie condiția izolamentului datorat virusului de o oportunitate care să se regăsească în ideea unei renașteri implicite în multe poezii din această carte. ”

Enzo Santeze

Nu rămâne decât să descoperiți și voi universul poetic al Danielei Marchetti în care fiecare cuvânt are o poveste a lui, fiecare poezie trezește emoții puternice.

Mic tratat despre cartografierea sufletului este un alt volum de poezii semnat de poetă și îl găsiți aici.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

2 comentarii la „Quarantena conquistata@ Carantina cucerită@ – Daniela Marchetti

  1. Cu siguranta este o carte care ii va ajuta pe oameni sa inteleaga ce ni se intampla cu adevarat in aceste vremuri tulburi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *