Spread the love

        Întoarcerea vrăjitoarei este povestea care te va purta într-o lume în care te vei pierde printre personaje puternice, vrăjitoare, zeități, fantome, totul pe fondul unui război cu un inamic fără chip.

,,Pe un tărâm îndepărtat, bântuit de sărăcie și războaie, urcă pe tron un tânăr crescut la mănăstire, hotărât să afle cine se ascunde în spatele armatelor sângeroase. Însă, pentru a reuși, este nevoie să-și depășească prejudecățile și să apeleze la cea din urmă vrăjitoare bună, Aradia. Două povești de iubire, țesute cu fir de aur muiat în sângele negru al magiei negre. Un război pornit din răzbunare, care poate schimba soarta omenirii. Și doar iubirea, în toate formele ei, reprezintă salvarea. Iubire, putere, devotament, iluzii, credință. Le găsești pe toate în acest fantasy 100% românesc, care te va face să trăiești toate emoțiile posibile. Ioana Trif sparge tiparele basmul clasic într-o manieră originală, oferindu-i eleganță și răsturnări de situație neașteptate, dialoguri spumoase ale unor personaje complexe, pe care le descoperi gradat și de care ajungi să te îndrăgostești.

   Romanul din categoria romance-fantasy a apărut anul acesta la editura LiterPress Publishing și este semnat de Ioana Trif.     

Jargo- personajul principal este ultimul supraviețuitor al dinastiei sale. El a crescut departe de curtea regală, și nu a cunoscut decât mănăstirea și dogmele religioase. După moartea tatălui său, trebuie să preia conducerea regatului. Nu este pregătit pentru această funcție,  care vine la pachet cu uneltirile nobililor din consiliu și un război care bate la ușă. Singurul lui sprijin este Murad, prietenul său de la mănăstire. În castelul întunecat, o fantomă își face apariția, cerând răzbunare.

         Armata necunoscută care seceră totul în calea sa îl determină pe Jargo să ceară ajutorul vecinului său, regele Enar. La sfaturile lui Murad, încheie o alianță secretă cu acesta, și stabilește să se căsătorească cu fiica acestuia Casandra, chiar dacă va fi o căsătorie falsă. Amenințați de dușmanul fără chip, orice alianță între regate este benefică.  Casandra este o prințesă atipică,  are abilități de luptătoare și are la dispoziția ei o armată.

         Căsătoria falsă dintre Jargo și Casandra nu este văzută cu ochi buni de nobili, căci prințesa e păgână. Războiul bate la ușă și Jargo pleacă în căutarea unei vrăjitoare,  care ar putea fi cheia rezolvării războiului.

         Pe măsură ce povestea înaintează,  secrete vechi ies la iveală și Jargo realizează că are de a face cu forțe întunecate, pe care nu le poate stăpâni.

         Vrăjitoarea Aradia este un personaj ireal, de o frumusețe copleșitoare, jumătate om, jumătate zeitate, dar care spre deosebire de alte vrăjitoare, ea este în slujba binelui. Mi-a plăcut povestea dintre Murad și Aradia, iubirea lor dând savoare acestui fantasy.

         Jargo și Casandra deși au pornit într-o căsnicie de fațadă, descoperă că sentimentele dintre cei doi sunt mai puternice decât diferențele dintre ei.

         Cine se ascunde în spatele armatelor  sângeroase? Vor reuși Jargo și Casandra să învingă armata dușmanului fără chip?

Într-o lume bântuită de frică și război, două personaje curajoase: Jargo și Casandra își unesc forțele pentru a birui. Vor avea nevoie de curaj și devotament, iar vrăjitoarea Aradia este gata să facă sacrificiul suprem pentru a încheia războiul. O poveste care va fi pe placul cititorilor de fantasy, dar care are și o doză de romance pe care am savurat-o din plin.

Romanul se găsește aici

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *