Recenzie- Detronarea regelui- Lucian Ciuchiță

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Un roman-document impresionant, original, cu o intrigă închegată, care abordează un subiect modern, autorul reușind să realizeze o amplă radiografie a societății în care trăim.

Subiectul abordat de autor mi-a stârnit curiozitatea și trebuie să recunosc că personajele au fost abil construite. Am citit și Zile de plumb, doar că Detronarea regelui m-a atras mai mult prin prisma subiectului.

Nu cunosc foarte multe despre masonerie și Noua Ordine Mondială, dar cu toții am auzit despre anumite teorii ale conspirației. Suntem conduși din umbră de un grup de oameni bogați? Tot ceea ce trăim la nivel mondial este rezultatul unor decizii bine ticluite de oameni ale căror interese meschine sunt deasupra tuturor?

Romanul Detronarea regelui semnat de Lucian Ciuchiță a apărut la editura Literpress Publishing în 2021.

,, Romanul ,,Detronarea regelui” m-a determinat să-mi pun întrebarea: Oare trăim numai într-o lume a banilor, iar în afara ei, nimic nu mai contează? Banul, ca un vrăjitor ne-a acaparat tot mai mult, iar noi, încet, încet, am devenit sclavii lui, dar nici măcar nu realizăm acest lucru. Sub bagheta lui magică, au dispărut raţiunea, emoţiile, trăirile, de fapt, iluzia Libertăţii. Pământul plânge cu lacrimi de durere, iar Lumea se află în pragul unui imens dezastru. Se va impune o Nouă Ordine Mondială? În căutarea răspunsului la această întrebare, scriitorul Lucian Ciuchiţă, se dovedește a fi, în primul rând, un fin observator al detaliilor, deconspirând în acest roman un adevărat plan, perfect elaborat pentru ,,detronarea regelui”, dar și un narator iscusit, care ne va introduce în atmosfera declinului omenirii, unde cursa contra cronometru pentru Putere și Bani, transformă oamenii în fiinţe primitive. M-a frapat originalitatea acestui roman, personajele bine conturate, dar și acţiunea de detronare cu o intrigă impresionantă, pornind de la un bal mascat, care are loc într-un castel… ” Melissa Thomas, agent literar

Sir Martin Hammer vrea să profite de situația incertă datorată pandemiei și să răstoarne actuala conducere instaurând astfel o Nouă Ordine Mondială.

Pune la cale o adevărată regie, invitând în castelul său la un bal mascat 13 persoane din medii diferite,  dar toate corupte sau care ascund un trecut murdar. Fiecare invitație conține  o mască de un colorit anume, cu o simbolistică masonică și este însoțită de poze sau imagini compromițătoare.

         ,, Pe o hârtie în aceeași nuanță stilată de alb-perlat, cu o caligrafie frumoasă, scris cu caractere gotice, un singur rând nesemnat: Ultimele instrucțiuni le veți primi la Ashwaubenon.’’

Cu reale abilități în domeniul lor de activitate,  Sir Martin Hammer se va folosi de aceste 13 persoane, care îl vor ajuta în mărețul său plan de a se instaura în topul celor care conduc lumea.

Cele 13 personaje sunt construite veridic, detaliat, autorul fiind un abil cunoscător al tipologiei umane. Falsificatori, hoți, traficanți de droguri, toate sunt persoanne ușor de corupt și manevrat. Acesta le oferă bani pentru a pune la punct planurile sale de a detrona Nom.

James Ferris unul dintre cei 13, este și personajul central și singurul căruia ,,regele’’ i se dezvăluie. Astfel James descoperă că în spatele lui Sir Hammer se ascunde Richard Dawkins Sibblick, un profesor universitar pe care toți cei 13 l-au întâlnit într-o formă sau alta. Conștient că după ce Sir Hammer/ Richard Dawkins Sibblick va ajunge în fruntea NOM se va descotorosi de el, James urmărește să creeze alianțe și să îl detroneze pe rege.

Sir Martin Hammer este pasionat de numerologie și dorește ca în fruntea NOM să fie 7 persoane, doar că nu bănuiește că James are propriul său plan. Profitând de încrederea lui Sir, el atrage de partea lui femei puternice atât prin abilitățile sale de conducător, dar și prin prisma farmecelor sale.

Va reuși James să detroneze regele? Se va naște o Nouă Ordine Mondială ?

Un roman care te pune pe gânduri și care te face să te întrebi cât de corupt este omul și până unde poate merge pentru putere și bani. Romanul ,, Detronarea regelui’’ este un semnal de alarmă cu privire la degradarea societății noastre, la manipularea maselor de oameni prin intermediul trusturilor de presă,  la pierderea umanității în favoarea banilor, de aceea cred că este un roman pe care ar trebui să îl citiți.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *