Spread the love

Anul 2022 e anul meu, așa mi-au spus la horoscop,  deci, știu astrele ce știu.
E anul în care printre altele mi-am propus să slăbesc,  și să am grijă de sănătatea mea mai mult, asta pentru că realizez că am amânat sportul prea mult, iar colăcei de grăsime s-au tot adunat.

ardem caloriile sau să nu ardem caloriile? Asta-i întrebarea! M-am gândit să încep cu lucruri mici, dar eficiente pentru a arde grăsimi. Pași mici, care să mă aducă acolo unde vreau. Exercițiile fizice de tip cardio m-au ajutat de-a lungul timpului să ard grăsimi și să ajung la forma fizică dorită. Există variante fun de a face sport, cum ar fi o coarda de sărit care mi-a adus aminte de copilărie. Săritul corzii îmi pare o activitate ușoară, plăcută și o bună modalitate de a face mișcare.
Beneficiile săritului cu coarda sunt multe, de la tonifierea mușchilor, arderea de calorii până la creșterea capacității pulmonare.
Acum ceva timp, începusem cu exerciții cardio, extrem de benefice pentru a arde calorii într-un timp scurt, ai nevoie de multă determinare și câteva accesorii. Efectele se văd chiar și la o lună după ce ai început antrenamentul. Pentru exerciții acasă ai nevoie de câteva lucruri care să te ajute să arzi caloriile eficient. De exemplu o bandă elastică din cauciuc, care protejează articulațiile, dar te ajută să faci exerciții variate.

Dacă nu ești fan mers la sală ca mine, vei avea nevoie de o saltea de fitness pentru a- ți face exercițiile. Pe internet, vei găsi multe exerciții de antrenament adecvate pentru tine sau îți poți găsi un antrenor personal alături de care să arzi caloriile într-un mod eficient și adaptat.

M-am gândit că o serie de greutăți m-ar ajuta să diversific exercițiile și să tonific musculatura mea cam anemică, dar recunosc că și un stepper ar fi o alegere ideală pentru mine.

Sportul are reale beneficii asupra stării psihice, te ajută să ții la distanță depresia, stările anxioase, nu degeaba se spune: minte sănătoasă în corp sănătos. E important să îmbini sportul și cu un stil de viață sănătos, așa că pentru 2022 mi-am propus:

– Să consum minim 2 l de lichide pe zi. Hidratarea este esențială indiferent că faci sau nu mișcare.

– Să mănânc mai multe fructe, legume și semințe. Stau cam prost la acest capitol, sunt o carnivoră convinsă, așa că voi nu faceți ca mine.

– Să elimin sucurile accidulate.

– Să fac minim 30 minute de sport zilnic.

– Să minimalizez timpul petrecut în online.

Sunt de părere că ține de tine să faci schimbările pe care le dorești,  să nu mai găsești scuze, și azi, să faci ceva pentru tine și starea ta de bine. Poți începe cu 5 minute de sărit coarda sau de făcut abdomene, iar zilnic poți crește minutele, până vei ajunge la un program complet de exerciții fizice. Descoperă ce exerciții ți se potrivesc, poți merge la sală,  practica joggingul sau poți face exercițiile acasă din confortul propriei case. E important să te hidratezi și desigur,  nu te înfometa, mai bine mănânci puțin și des, decât să te înfometezi. Poate părea greu, dar nimic nu e imposibil atâta timp cât nu renunți la obiectivele tale.

Tu ce rezoluții ți-ai stabilit pentru 2022?

 

 

 

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *