Spread the love

Azi e despre poetul nepereche. Dacă Eminescu ar fi fost contemporan cu noi, prea puțini i-ar fi apreciat valoarea.

N-ar fi avut loc de așa zisele vedete care scriu cărți. Mă bucur că a trăit într-o perioadă în care românii citeau și apreciau cultura, astfel, azi, nimeni n-ar mai fi auzit de Eminescu. Autorii români contemporani sunt ignorați, în România,  se citește puțin peste 5%. Trist? Dezamăgitor? Sau toate la un loc? Ce se întâmplă cu noi, cu țara noastră?

Când am început să scriu, îmi doream să ajung și eu ca Eminescu sau Blaga, ce vis frumos. Visam să devin poetă. Visam să calc pe urmele lor.

15 ianuarie e și Ziua Culturii Române. Ziua aceasta ar trebui să fie în fiecare zi. Ministerele Educației și Culturii, ce faceți pentru a ține vie cultura românească? Ce faceți pentru a încuraja cititul în rândul tinerilor?

Sunt melancolică azi de ziua poetului nepereche. S-a cam ales praful de tot ce înseamnă cultură și educație în țara asta. Se cumpără doar cărți scrise de vedete, la televizor vedem doar pâine și circ. De România lui Eminescu, în care lumea se înghesuia să îi citească poeziile ce s-a ales? Doar 5% dintre români mai citesc, când alte țări sunt campioane la cumpărat și citit cărți?

Eminescu cred că se răsucește în mormânt.

Să-ti fie somnul dulce, Emin iubit!

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *