Drumețiile montane- alternativă de petrecere a timpului liber

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Drumețiile montane au devenit foarte populare în ultima perioadă și sunt o alegere inspirată pentru pasionații de sport.
Aerul curat, peisajele deosebite,  adrenalina sunt doar câteva motive care te îmbie la alegerea drumețiilor ca modalitate de a face mișcare. Pentru cei cu poftă de sport, Decathlon le vine în sprijin cu echipamente adecvate, calitative, cu o garanție de 2 ani, pentru ca nimic să nu stea în calea pasiunii tale.
Petrecerea timpului în aer liber are multiple beneficii asupra stării fizice și psihice. Cu atât mai mult, cu cât facem și mișcare. Mersul pe munte scade riscul accidentelor vasculare și ajută la o mobilitate mai bună a articulațiilor. Starea psihică este vizibil îmbunătățită, aerul curat și mișcarea duc la creșterea nivelurilor de serotonină, așa numitul hormon al fericirii.
Iarna sau vara, să nu uităm că drumețiile pe munte au nevoie de echipament special, iar acest lucru nu este un simplu moft ci un must. Bocancii și ghetele pentru drumeție trebuie să ofere confort,  aderență optimă, și stabilitate. Desigur, trebuie să fie și impermeabili, și să asigure o protecție anti-șoc. Traseele montane pot fi dificile, prezintă zone accidentate, denivelări,  și o încălțăminte adecvată este soluția pentru a te bucura cu adevărat de aerul curat și peisaje care îți taie respirația. Dacă alegi un traseu montan în plină iarnă, ghetele de drumeție trebuie neapărat să fie călduroase și impermeabile. Nu trebuie să uităm de bluzele termice, gecile impermeabile, și pantalonii călduroși.
Câteva sfaturi înainte de a te aventura într-o drumeție.
– verifică starea vremii pentru a nu te aventura prin ploi, ceață sau viscol.
– nu pleca la drum fără un echipament special.
– alege trasee montane semnalizate și nu te abate de la ele.
-nu pleca la drum fără a avea rezerve de hrană și apă.
– o trusă medicală de urgență este și ea folositoare.

Decathlon România se concentrează pe modul în care poate oferi echipament sportiv la cel mai bun raport calitate – preț pentru minim 80 de sporturi. Iar ca să te convingi de asta, toate produsele noastre au o garanție de doi ani de zile ca tu să fii foarte mulțumit sau foarte mulțumit.
România ne oferă atâtea locuri frumoase care merită descoperite. Avem o țară minunată și trebuie valorificată. De asemenea să nu uităm că putem îmbina utilul cu plăcutul. Aerul curat cu mișcarea. Mersul pe jos, pe un plan înclinat duce la arderea caloriilor și la menținerea unui tonus general excelent. Mulți aleg muntele pentru aerul curat și pentru efectul benefic asupra sănătății pulmonare. Amator sau adevărat împătimit al excursiilor montane, o pereche de bocanci de drumeție vor fi ideali pentru mers. Medicii ne recomandă în medie circa 10.000 de pași zilnic, iar în timpul mersului pe un plan înclinat, consumăm cu 40% mai multe calorii decât dacă am merge de exemplu la o plimbare în parc.

Stresul, agitația zilnică, poluarea ne împing către natură,  către căutarea liniștii care să ne ofere acel echilibru de care avem nevoie. Muntele este o oază de liniște,  o modalitate excelentă de a petrece timpul liber și de ce nu de a face mișcare.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

One thought on “Drumețiile montane- alternativă de petrecere a timpului liber

  1. La ultima aventura prin ploaie si vant am realizat cat de important este ca ai o tinuta adecvata pt situatii neprevazute. Mi-am pus in gand sa cumpar o astfel de pereche, sa evadez fara stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *