Idei de cadouri de Paște pentru copii

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Primăvara este sezonul în care parcă nu doar natura se trezește la viață, dar și noi, oamenii de la mic la mare începem să avem o altă energie. Cei mici au o energie de invidiat și o dată cu venirea sezonului cald, pofta de mișcare în aer liber crește. Iepurașul bate și el la ușă, astfel copiii îl așteaptă nerăbdători. Dacă nu v-ați gândit la un cadou pentru cei mici, am câteva idei de cadouri de Paște pentru copii. Cuvântul de ordine: MIȘCARE!

Am fost adepta mereu a cadourilor utile, iar când vine vorba de copii, accentul cade pe nevoia de mișcare. Trăim în era tehnologiei, și copiii au mereu tendința să aleagă un joc video în defavoarea sportului. Am văzut copiii care în loc să alerge în parc, se joacă pe tablete. Aici intervine rolul părintelui de a gestiona situația și de a încuraja copilul să facă sport. M-am gândit să vă propun câteva idei de cadouri de Paște pentru cei mici.

BICICLETA- dezvoltă mușchii picioarelor și stimulează stima de sine

Cine nu și-ar dori o bicicletă? Pentru a încuraja mișcarea, puteți să plecați în mici excursii cu familia în afara orașului,  alegând desigur pedalatul. Copiii copiază ceea ce văd,  iar părinții trebuie să ofere un exemplu pozitiv când vine vorba de mișcare. Nu doar faceți mișcare, dar și petreceți timp împreună,  ceea ce este esențial pentru o dezvoltare armonioasă a copilului. Mersul pe bicicletă îi ajută pe copii la dezvoltarea mușchilor aparatului locomotor, la îmbunătățirea coordonării mână-picior, și desigur îi va ajuta să se orienteze mai bine. Beneficiile psihice sunt și ele multiple, și se referă în primul rând la creșterea încrederii în forțele proprii, a stimei de sine și autonomiei. De la bicicleta fără pedale, la cea cu pedale și roți ajutătoare, până la cea fără roți ajutătoare,  pas cu pas, îi ajutăm pe cei mici să crească sănătos, să capete încredere în ei și forțele proprii. Am remarcat un mare interes pentru ciclism, mai ales în marile orașe, unde există piste de biciclete de-a lungul întregului oraș, ca oamenii să fie încurajați să facă mișcare și de ce nu, să protejeze mediul înconjurător.

ROLELE- ușor de depozitat, dar cu reale beneficii fizice

O altă idee de cadou ar fi o pereche de role, care vor transforma ieșirile în parc în aventuri de neuitat. Mersul pe role dezvoltă mușchii picioarelor și ai zonei lombare, și îmbunătățesc circulația sanguină. Specialiștii spun că e un mod bun pentru a slăbi, de aceea poate ca părinte ai putea lua în considerare mersul pe role. role

TROTINETELE- îmbunătățesc echilibrul

Trotinetele oferă ore nenumărate de distracție mai ales adolescenților care își pun la bătaie îndemânarea și testează tot felul de scheme. Pentru cei mai mici, trotineta este ideală pentru a-i ajuta la îmbunătățirea echilibrului, dar și stimularea sistemului locomotor. Nu uitați de cască și genunchiere, care îi vor feri de eventualele accidente. Avantajul trotinetelor este că multe sunt pliabile și nu vor ocupa mult loc în casă, și le puteți depozita ușor.

idei-de-cadouri-de-paste-pentru-copii

 

Când petreci timp în aer liber și faci și mișcare, corpul tău primește oxigen, se eliberează endorfine și te simți implicit mai bine, așa că hai afară, hai la sport.

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *