Recenzie- Amore al mare- Grațiela Țurțu

Publicat pe De anca m.
Spread the love

Amore al mare a fost o călătorie printre stări, emoții și personaje diverse. Autoarea surprinde destinele unor personaje care se intersectează,  totul într-un roman sensibil de dragoste.

,,Amore al mare, traducerea aproximativă a iubirii printre ape, aduce un omagiu naturii, în special apelor, în jurul cărora se nasc, cresc și mor iubirile mai multor personaje care, în călătoriile lor, s-au întâlnit pe lângă ape. Gabrielle s-a născut pe malul Mediteranei, dar iubirea i-a dus pașii pe malurile Veneției. Jeff și Alex au venit tocmai de lângă Lacul Champlain – Burlington – în Veneția. Vasco – bucovinean crescut pe malurile Sucevei – și-a redescoperit iubirea în frumoasa lui Ioana, tot la Veneția, Marlenne și-a găsit a doua iubire pe canalele din Utrecht, iar Giulia, plecată din Veneția, îl întâlnește pe Marius, pe un pod de peste Tamisa.”

Personajele acestei cărți nu fac excepție de la ceea ce Dr. Danton Exley spunea: „În ciuda tendinței oamenilor de a fi fascinați de excepții, de cele mai multe ori binele este mai puternic decât răul, iubirea este mai puternică decât ura și speranța este mai puternică decât disperarea… noi ne reinventăm în permanență.”
Grațiela Țurțu

În frumoasă Veneție, iubirea le dă mari bătăi de cap personajelor. Mereu în căutarea iubirii, multe dintre ele sfârșesc nefericite.

Aleria și Romina sunt prietene. Aleria- nonconformistă nu se căsătorește niciodată. Romina se căsătorește de tânără, dar sfârșește într-o căsnicie cu un bărbat nepotrivit. Chiar dacă divorțează de soțul ei, relația dintre ei este toxică.

Auguste. fratele Rominei este un tânăr rebel, care alege o căsnicie la fel de pripită, doar că viața de familie îl schimbă în bine.

Am apreciat faptul că autoarea introduce și personaje românești, prezentând totodată și tradiții din țara noastră, ceea ce dă un aer interesant atmosferei din Veneția.

Printre destine, autoarea ne prezintă personajele fără ocolișuri, cu dramele, bucuriile și suferințele lor. Am apreciat călătoria virtuală în Veneția,  m-am simțit de-a locului, plimbându-mă pe canale, pe o gondolă. Personajele sunt urmărite și în timpul pandemiei, când lumea întreagă s-a oprit parcă în loc.

Amore al mare este un roman de dragoste complex care urmărește traiectoria personajelor în drumul lor de căutare a propriei fericiri. Dragostea- laitmotivul cărții este căutată cu persuasiune, căci în absența ei, viața e mult prea searbadă.

Un roman interesant, sensibil, care te prinde în mrejele sale prin poveștile personajelor. Finalul deschis mă face să mă întreb dacă va urma oare și volumul al doilea?

Romanul este disponibil pe LiterPress

Comentarii

comentarii

anca m.
fairytaleingeras@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *